Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

IDF: Ανακαλύψαμε επιχειρησιακά σχέδια, συσκευές επικοινωνίας και προσωπικά στοιχεία στελεχών της Χαμάς

Πλανήτης

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι δυνάμεις του Ισραήλ τα στοιχεία που ανακάλυψαν από οχυρό της Χαμάς που κατέλαβαν τα στρατεύματα της Ταξιαρχίας Πεζικού Givati την Τρίτη, στην Τζαμπαλίγια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Το μεγάλο στρατιωτικό συγκρότημα εξυπηρετούσε τις ελίτ δυνάμεις Νούχμπα της Χαμάς και τη μονάδα πληροφοριών της περιοχής Τζαμπαλίγια της τρομοκρατικής ομάδας, σύμφωνα με το IDF. 

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι περίπου 50 τρομοκράτες της Χαμάς σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο προπύργιο. Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν επίσης εν μέσω των συγκρούσεων.

Το IDF αποκαλύπτει ότι ανέκτησε επιχειρησιακά σχέδια της Χαμάς, χάρτες, διαγράμματα διοίκησης και ελέγχου, συσκευές επικοινωνίας και προσωπικά στοιχεία διοικητών και στελέχη της τρομοκρατικής ομάδας.

Τα υλικά ερευνώνται τώρα από τη μονάδα πληροφοριών της 162ης Μεραρχίας και άλλους αξιωματούχους και «θα χρησιμοποιηθούν από το Ισραηλινό Στρατό στις μελλοντικές μάχες», λέει ο στρατός.

Ο διοικητής της μονάδας αναγνώρισης της Ταξιαρχίας Givati, Αντισυνταγματάρχης «Ζαγίν» - ο οποίος μπορεί να αναγνωριστεί μόνο από τον βαθμό του και το πρώτο του αρχικά στα εβραϊκά - προειδοποιεί τη Χαμάς σε μια δήλωση βίντεο ότι η μονάδα του θα καταλάβει περισσότερα οχυρά.

«Η μονάδα μπήκε στο ίδιο το οχυρό, έδωσε σκληρές μάχες με τρομοκράτες, σκοτώσαμε αρκετούς, καταστρέψαμε φρεάτια που οδηγούσαν σε σήραγγες και φέραμε σημαντικό υλικό πληροφοριών», ανέφερε ο αξιωματικός.
«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε επιδρομές στα οχυρά σας και να σας σκοτώνουμε μέσα στα φρεάτια, υπόγεια και όπου κι αν μας περιμένετε», πρόσθεσε ο Ισραηλινός στρατιωτικός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Βαριές απώλειες για το κυβερνών κόμμα του Ρίσι Σούνακ στις τοπικές εκλογές

Βαριές απώλειες για το Συντηρητικό κόμμα του Ρίσι Σούνακ δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Μεγάλη Βρετανία, σηματοδοτώντας πιθανότατα την επώδυνη ήττα της σημ...

Η Γερμανία καλεί για εξηγήσεις τον Ρώσο επιτετραμμένο για κυβερνοεπιθέσεις από την υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών

Για εξηγήσεις κάλεσε η Γερμανία τον Ρώσο επιτετραμμένο που ασκεί χρέη πρεσβευτή στο Βερολίνο. Αφορμή ήταν μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων με στόχο το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, αλλά και τ...

Φόρτωση άρθρων...