Σαββάτο
13 Απριλίου 2024

Ινδία: Ακυρώσεις πτήσεων στο Νέο Δελχί λόγω ομίχλης και ρύπων

Πλανήτης

Προβλήματα δημιουργήθηκαν σήμερα (26/12) το πρωί στις πτήσεις και τα δρομολόγια των τρένων στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Νέο Δελχί, καθώς πυκνή ομίχλη κάλυψε την περιοχή, περιορίζοντας την ορατότητα σε μόλις 50 μέτρα σε κάποιες περιοχές.

«Πολύ πυκνή ομίχλη» παρατηρήθηκε στην πόλη, όπου η θερμοκρασία ήταν μόλις 9 βαθμοί Κελσίου, όπως ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας, προσθέτοντας ότι είναι πιθανόν να παρατηρηθεί «πυκνή έως πολύ πυκνή» ομίχλη τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας σε κάποιες περιοχές έως και αύριο, Τετάρτη.

Η «πυκνή ομίχλη» περιέχει αιωρούμενα σωματίδια και άλλους ρύπους, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, που προειδοποίησε για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην υγεία των 20 εκατ. κατοίκων της πόλης.

Ο δείκτης ποιότητας ατμοσφαιρικού αέρα στο Νέο Δελχί διαμορφώθηκε σήμερα το πρωί στο 376, που χαρακτηρίζεται «πολύ κακός», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κεντρικού Συμβουλίου Ελέγχου της Ρύπανσης. (Καλό επίπεδο θεωρείται μια τιμή έως 50).

Καθυστερήσεις σε αεροπλάνα και τρένα

Λόγω της πυκνής ομίχλης σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε τουλάχιστον 30 πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν ή να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο της ινδικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων ANI. Επηρεάστηκαν επίσης περίπου 14 τρένα που πραγματοποιούσαν δρομολόγια στη Βόρεια Ινδία, όπως μετέδωσε το ANI.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις στο Ισραήλ υπό τον φόβο επίθεσης του Ιράν

Ενισχύσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής στέλνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπό τον φόβο μιας επίθεσης του Ιράν ή των πληρεξούσιών του στο Ισραήλ. Το σενάριο μιας ευρύτερης σύγκρουσ...

Φόρτωση άρθρων...