Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Άνδρας αθωώθηκε για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη μετά από 35 χρόνια φυλάκισης

Πλανήτης

Ένας άνδρας που κατηγορείται ότι διέρρηξε ένα σπίτι και κακοποίησε σεξουαλικά ένα 11χρονο κορίτσι στο νοτιοδυτικό Μίσιγκαν των ΗΠΑ, βγήκε από τη φυλακή μετά από 35 χρόνια, αφού οι Αρχές απεφάνθησαν ότι καταδικάστηκε άδικα.

Σύμφωνα με το Associated Press οι καταδίκες του Λούις Ράιτ από το 1988 ακυρώθηκαν από δικαστή την Πέμπτη μετά από αίτημα του εισαγγελέα της κομητείας Καλχούν και του γραφείου του γενικού εισαγγελέα. «Οι νέες εξετάσεις DNA απέκλεισαν τον κ. Ράιτ ως δράστη», δήλωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Το 1988, η αστυνομία που ερευνούσε την επίθεση σε ένα κορίτσι στο Aλμπιον, μία πόλη 160 χιλιόμετρα δυτικά του Ντιτρόιτ, κατέληξε στον Ράιτ ως ύποπτο, αφού ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας είπε ότι τον είχαν δει στη γειτονιά.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο Ράιτ ομολόγησε, αν και η ανάκριση δεν καταγράφηκε και δεν υπέγραψε ποτέ την ομολογία του. Ο Ράιτ, σήμερα 65 ετών, δήλωσε τελικά ότι δεν αμφισβητεί τις κατηγορίες και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 25 έως 50 ετών. Στη συνέχεια ζήτησε να αποσύρει την απολογία του, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.

Ο εισαγγελέας Ντέιβιντ Γκίλμπερτ δήλωσε ότι η υπόθεση ανοίγει εκ νέου.

Ο Ράιτ μπορεί να διεκδικήσει 1,75 εκατομμύρια δολάρια βάσει ενός πολιτειακού νόμου που χορηγεί 50.000 δολάρια για κάθε χρόνο που πέρασε στη φυλακή για μια καταδίκη που ανατρέπεται με βάση νέα στοιχεία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 4 Μαΐου

Γεγονότα 1626: Ο Ολλανδός εξερευνητής, Πέτερ Μίνουιτ καταφθάνει στη Νέα Ολλανδία, σημερινό νησί του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη 1675: Ο Βασιλιάς της Αγγλίας, Κάρολος Β΄ δίνει εντο...

WSJ: Τελεσίγραφο μίας εβδομάδας από το Ισραήλ στη Χαμάς για εκεχειρία, διαφορετικά ξεκινά η εισβολή στη Ράφα

Μία εβδομάδα διορία για την αποδοχή του σχεδίου κατάπαυσης πυρός δίνει το Ισραήλ στην Χαμάς, διαφορετικά θα ξεκινήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με την Wall Street...

Ε.Ε., ΗΠΑ, ΝΑΤΟ καταδικάζουν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις σε Γερμανία και Τσεχία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ καταδικάζουν τις «κακόβουλες» ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις στη Γερμανία και τη Ρωσία. «Δεν θα ανεχθούμε κακόβουλες συμπεριφορές» διαμήνυσε ο επικε...

Φόρτωση άρθρων...