Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Άνδρας κέρδισε 1,8 εκατ. δολάρια ακούγοντας εμπιστευτικό τηλεφώνημα της συζύγου του

Πλανήτης

Τεράστια κέρδη από εσωτερική πληροφόρηση αποκόμισε ένας Αμερικανός η δραστηριότητα του οποίου απασχόλησε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Ο άνδρας από το Τέξας, o οποίος ονομάζεται Τάιλερ Λούντον, φέρεται να άκουσε ένα τηλεφώνημα της συζύγου του όταν και οι δύο εργάζονταν από το σπίτι τους λίγα μέτρα ο ένας από τον άλλον.

Όπως ανέφερε η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η σύζυγος του κατηγορούμενου, η οποία εργαζόταν στην BP στο τμήμα εξαγορών, μιλούσε για τα σχέδια της εταιρείας της να αποκτήσει την εταιρεία TravelCenters of America.

Ο άνδρας, έχοντας αυτή την πληροφορία, αγόρασε 46.450 μετοχές της  TravelCenters αρκετές εβδομάδες πριν ανακοινωθεί η εξαγορά από την BP, πέρυσι τον Φεβρουάριο. Όλα αυτά χωρίς να το γνωρίζει η σύζυγός του.

Έπειτα από την ανακοίνωση της εξαγοράς η τιμή της  TravelCenters αυξήθηκε κατά 71% και έτσι, όταν ο Λούντον πούλησε τις μετοχές του, αποκόμισε 1,8 εκατομμύρια δολάρια (1,65 εκατ. ευρώ).

Ο άνδρας ομολόγησε στη σύζυγό του ότι αυτός είχε αγοράσει τις μετοχές γιατί ήθελε να βγάλει λεφτά για να μην χρειάζεται να δουλεύει η σύζυγός του τόσες πολλές ώρες.
Ωστόσο, η αποκάλυψη έφερε αλυσίδα προβλημάτων για το ζευγάρι.

Η γυναίκα απολύθηκε όταν ανέφερε στους προϊσταμένους της όσα συνέβησαν, παρά το ότι δεν προέκυψε ότι διέρρευσαν εν γνώσει της πληροφορίες για την εξαγορά. Μετά έφυγε από το σπίτι, διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του και ζήτησε διαζύγιο.

Το περιστατικό αναζωπυρώνει τις συζητήσεις για την εργασία από το σπίτι, όπως σημειώνει ο Guardian. Πολλές μεγάλες εταιρείες ζητούν και πάλι από τους εργαζομένους σε αυτές να επιστρέψουν στα γραφεία κάποιες ημέρες -αν όχι κάθε εργάσιμη- της εβδομάδας. Ακόμα, ζητούν να λαμβάνουν μέτρα όσοι διαχειρίζονται εμπιστευτικές πληροφορίες.

Τελικά, η SEC επέβαλε στον άνδρα, ο οποίος παραδέχτηκε τις πράξεις του, να επιστρέψει με τόκο το ποσό που κέρδισε και του απαγόρευσε να κατέχει ρόλους επικεφαλής σε εταιρείες.

Ακόμη, θα του επιβληθεί πρόστιμο που θα ορίσει δικαστήριο ενώ, αν καταδικαστεί, μπορεί να αντιμετωπίσει και ποινή φυλάκισης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...