Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Αντίθετος ο Λευκός Οίκος για γενική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Πλανήτης

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αντιτίθενται σε μια γενική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα λειτουργούσε υπέρ των τρομοκρατών της Χαμάς, δήλωσε ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

«Υποστηρίζουμε τις ανθρωπιστικές παύσεις, όπως είπα, για να προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε τους ομήρους και να στείλουμε περισσότερη βοήθεια, αλλά δεν υποστηρίζουμε μια κατάπαυση του πυρός επί του παρόντος», ανέφερε ο Τζον Κίρμπι σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου. «Νομίζω ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι υπήρχε κατάπαυση του πυρός στις 6 Οκτωβρίου».

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για τη Γάζα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, συνομίλησε την Παρασκευή τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Αυτή ήταν η πρώτη επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες από τις 23 Δεκεμβρίου.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, η σχέση των οποίων είναι διαβόητα δύσκολη, αναφέρθηκαν «στις τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα και το Ισραήλ» περιορίστηκε να ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος, με την υπόσχεση ότι θα δώσει αργότερα στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες από τη συνομιλία τους.
Γκαλάντ: Όσο συνεχίζονται οι μάχες στη Γάζα, θα υπάρχουν μάχες και στον Λίβανο

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, είπε πως «όσο συνεχίζονται οι μάχες στη Γάζα, θα υπάρχουν μάχες και στο βορρά με τον Λίβανο».
«Αλλά δε θα δεχθούμε αυτή την πραγματικότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα έρθει μια στιγμή που εάν δεν καταλήξουμε σε μια διπλωματική συμφωνία στην οποία η Χεζμπολάχ σέβεται το δικαίωμα των κατοίκων να ζουν εδώ με ασφάλεια, θα πρέπει να διασφαλίσουμε αυτή την ασφάλεια με τη βία», είπε ο Γκάλαντ ενώ περιοδεύει στα σύνορα με τον Λίβανο.

Στρατεύματα της 7ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας του Ισραηλινού Στρατού εισέβαλαν την παρασκευή σε  στρατόπεδο εκπαίδευσης της Χαμάς στη Χαν Γιουνίς της νότιας Γάζας, όπου εντόπισαν και κατέστρεψαν αντίγραφα ισραηλινών τεθωρακισμένων οχημάτων που χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση, λέει ο στρατός.

Οι IDF λένε ότι το συγκρότημα χρησιμοποιήθηκε ως χώρος εκπαίδευσης, καθώς και ως σημείο συνάντησης για τους ανώτερους διοικητές της Χαμάς της Ταξιαρχίας Χαν Γιουνίς.

Εκτός από το αντίγραφο του τανκ και άλλα πλαστά τεθωρακισμένα οχήματα, τα στρατεύματα βρήκαν πολλά φρεάτια τούνελ, δεκάδες εκτοξευτές πυραύλων και άλλα όπλα, λένε οι IDF.

Λευκός Οίκος: Θα συνεχίσουμε για τη λύση των δύο κρατών στην περιοχή

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε την Πέμπτη πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δε θα σταματήσουν να εργάζονται για μια λύση δύο κρατών στη σύγκρουση Ισραήλ - Παλαιστίνης. 

«Θα υπάρξει μια Γάζα μετά τον πόλεμο, καμία επανακατάληψη της Γάζας», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια πτήσης του με το  Air Force One.

«Οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ του Ιράν και του Πακιστάν, σχολίασε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Φόρτωση άρθρων...