Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Δυσαρέσκεια για τις κινήσεις Ερντογάν στην Βόρεια Συρία και τις θέσεις του περί τρομοκρατίας

Πλανήτης

Τη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ φαίνεται πως έχουν προκαλέσει οι κινήσεις και οι δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσον αφορά στην πολιτική του στη Βόρεια Συρία, αλλά και τις θέσεις του περί τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην παρούσα φάση αυτό που εξοργίζει περισσότερο τους Αμερικανούς είναι οι απειλές του Ερντογάν πως θα πραγματοποιήσει χερσαία εισβολή στην Βόρεια Σύρια και η ρητορική περί στήριξης της τρομοκρατίας, δηλώσεις οι οποίες προκαλούν τεράστια δυσαρέσκεια κάθε φορά που γίνονται. 

Οι Αμερικανοί έχουν μεταφέρει σε πολύ υψηλό επίπεδο ότι η συνεργασία με τους Κούρδους στην περιοχή θα συνεχιστεί κανονικά, να μην τρέφουν δηλαδή αυταπάτες και επίσης ότι μια εισβολή θα έχει συνέπειες.

Στο Κογκρέσο υπάρχουν πληροφορίες, πως σε περίπτωση χερσαίας εισβολής θα υπάρξουν τιμωρητικά μέτρα κατά της Τουρκίας. 

Ακόμα, επισημαίνουν είναι ότι η Άγκυρα μπορεί να «πουλάει» στο εσωτερικό της ότι η πώληση των F-16 προχωράει, όμως αυτό απέχει από την πραγματικότητα, καθώς η Κυβέρνηση δεν έχει καν ενημερώσει ακόμη το Κογκρέσο για το σχετικό αίτημα, κάτι που όταν γίνει θα μπλοκαριστεί από τον Γερουσιαστή, Μπομπ Μενεντεζ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή των πυροβολισμών εναντίον του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας

Σοκ έχει προκαλέσει στη Σλοβακία η απόπειρα δολοφονίας του Πρωθυπουργού της χώρας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Ρόμπερτ Φίτσο φέρει τρία τραύματα ...

Φόρτωση άρθρων...