Τρίτη
21 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Η αστυνομία εκκένωσε την κατάληψη στο πανεπιστήμιο Κολούμπια (βίντεο)

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης επενέβη το βράδυ της Τρίτης (τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια, όπου διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων είχαν κλειστεί στο κτίριο.

Όχημα της αστυνομίας εφοδιασμένο με σκάλα πλησίασε το κατειλημμένο κτίριο με τους αστυνομικούς να ανεβαίνουν και να παραβιάζουν παράθυρο για να μπουν στο εσωτερικό.

Το πανεπιστήμιο απειλεί με αποβολή τους φοιτητές

Το πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, που εδώ και δύο εβδομάδες έχει βρεθεί στο επίκεντρο ενός κινήματος φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών και ακτιβιστών, απείλησε τη Μεγάλη Τρίτη ότι θα αποβάλει όσους κατέλαβαν από χθες τη νύχτα ένα από τα κτίρια της πανεπιστημιούπολης.

«Λυπούμαστε που οι διαδηλωτές επέλεξαν την οδό της κλιμάκωσης με τις πράξεις τους. Οι φοιτητές που κατέλαβαν το κτήριο αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αποβολής» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Κολούμπια, Μπεν Τσανγκ.

«Είπαμε ξεκάθαρα ότι η λειτουργία του πανεπιστημίου δεν μπορεί να διαταράσσεται μονίμως από διαδηλωτές που παραβιάζουν τους κανόνες. Η συνέχιση αυτού (του τρόπου δράσης) θα έχει ασφαλώς συνέπειες", τόνισε στην ανακοίνωσή του ο Τσανγκ, κατηγορώντας τους καταληψίες ότι «βανδάλισαν, έσπασαν τις πόρτες και τα παράθυρα και απέκλεισαν τις εισόδους» του κτηρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στην πτήση Λονδίνο - Σιγκαπούρη: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες από έντονες αναταράξεις (βίντεο)

Ένας επιβάτης σκοτώθηκε και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν σε πτήση της Singapore Airlines από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη, ύστερα από έντονες αναταράξεις. Το Boeing 777-3...

Φόρτωση άρθρων...