Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ: Καταρρίφθηκε το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι (Video)

Καταρρίφθηκε το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στον εναέριο χώρο τον ΗΠΑ.

Αυτό ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters, ο οποίος είπε ότι αφότου χτυπήθηκε, το μπαλόνι άρχισε να πέφτει.

Νωρίτερα, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η κυβέρνηση του Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, είχε αποφασίσει να προχωρήσει στο σχέδιό της να καταρρίψει το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι το οποίο πετά σήμερα πάνω από τη Νότια Καρολίνα.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται ανώνυμες πηγές, μετέδωσαν ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να το καταρρίψει στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ «θα ασχοληθούν» με το μπαλόνι, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Λίγο αργότερα, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν θα δώσει εντολή για την κατάρριψή του, περιορίστηκε σε ένα «θετικό» νεύμα, υψώνοντας τον αντίχειρά του.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανέφερε ότι έκλεισε τρία αεροδρόμια στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα και απαγόρευσε όλες τις πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών σε μια έκταση 100 τετραγωνικών μιλίων πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό κατά μήκος των ακτών της Νότιας Καρολίνας. Σε ένα έγγραφο που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της η FAA προειδοποιεί ότι ο στρατός μπορεί να κάνει χρήση φονικής βίας στην περίπτωση που αεροπλάνα παραβιάσουν αυτές τις απαγορεύσεις και δεν συμμορφωθούν με την εντολή να φύγουν.

Ποια αεροδρόμια έκλεισαν 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να σταματήσουν οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις αεροσκαφών σε τρία αεροδρόμια, «για να στηρίξουμε το υπουργείο Άμυνας σε μια προσπάθεια εθνικής ασφάλειας».

Πρόκειται για τα αεροδρόμια του Γουίλμινγκτον στη Βόρεια Καρολίνα, του Μιρτλ Μπιτς και του Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα.

Πολλά αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, ερμηνεύοντας αυτήν την ανακοίνωση, εικάζουν ότι επίκειται μια επιχείρηση για την κατάρριψη του κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού. Ωστόσο το Πεντάγωνο απέφυγε να σχολιάσει την ανακοίνωση της FAA, λέγοντας μόνο ότι συνεχίζει να παρακολουθεί την πορεία του μπαλονιού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Σε ασφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ μπορεί να οδηγήσει η κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας «Francis Scott Key» στη Βαλτιμόρη, μετά από την πρόσκρουση σε αυτή του φορτηγού πλοίου «DALI» την Τρίτη, θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη πληρωμή ναυ...

Φόρτωση άρθρων...