Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Ο Μακάρθι απέτυχε για 12η φορά να εκλεγεί Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Συνεχίζεται το θρίλερ στις ΗΠΑ με την εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο Κέβιν Μακάρθι δεν κατάφερε να Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ούτε στη δωδέκατη ψηφοφορία.

Μολονότι 14 «σκληροπυρηνικοί» Ρεπουμπλικάνοι, που τον καταψήφιζαν τις προηγούμενες ημέρες, αυτή τη φορά πείστηκαν να τον στηρίξουν.

Οι 213 ψήφοι που έλαβε ο μετριοπαθής πολιτικός δεν αρκούσαν για να τερματίσουν τη χειρότερη θεσμική κρίση στις ΗΠΑ εδώ και πάνω από ενάμιση αιώνα, αφού χρειάζεται τουλάχιστον 218. Δύο άλλοι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι έλαβαν 3 και 4 ψήφους ενώ ο Δημοκρατικός Χακίμ Τζέφρις συγκέντρωσε 211.

Ο Μακάρθι είχε προβλέψει πριν από την έναρξη της διαδικασίας ότι θα σημειωνόταν «κάποια πρόοδος» αν και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές δεν εμφανίζονταν τόσο αισιόδοξοι. «Έχουμε ακόμη δρόμο», είπε ο Ραλφ Νόρμαν, που έχει αντιταχθεί στην υποψηφιότητα του Μακάρθι.

Ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός θα μπορούσε να αναδειχθεί Πρόεδρος με λιγότερες από 218 ψήφους, εάν έπειθε κάποιους από αυτούς που δεν τον στηρίζουν να ψηφίσουν «παρών» ή να μην ψηφίσουν καθόλου.

Η Βουλή αναμένεται ότι θα προχωρήσει τώρα στη 13η ψηφοφορία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για να διακόψουν τη βοήθεια των ΗΠΑ

Βομβαρδισμούς σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν οι Ρώσοι με σκοπό να διακόψουν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές σιδηροδρομ...

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων λόγω τεχνικού προβλήματος

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος. Αναστάτωση έχει προκληθεί στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, κα...

Φόρτωση άρθρων...