Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί παρά την εκεχειρία

Πλανήτης

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί από το πυροβολικό στην Μπαχμούτ στην Ουκρανία παρά την μονομερή εκεχειρία 36 ωρών.

Δημοσιογράφοι είπαν ότι άκουσαν πυρά τόσο από την ουκρανική όσο και από τη ρωσική πλευρά αφού τέθηκε σε εφαρμογή η εκεχειρία, σε αυτήν την πόλη που έχει σχεδόν ισοπεδωθεί και οι δρόμοι της παραμένουν έρημοι. Η ένταση των βομβαρδισμών ωστόσο ήταν σχετικά περιορισμένη, σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Δεκάδες άμαχοι είχαν συγκεντρωθεί σε ένα κτίριο όπου μοιράζεται ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους. Εθελοντές είχαν οργανώσει μια μικρή χριστουγεννιάτικη γιορτή και μοίραζαν μανταρίνια, μήλα και μπισκότα.

Ο Πάβλο Ντιατσένκο, ένας αστυνομικός της Μπαχμούτ, διαβεβαίωσε ότι η εκεχειρία είναι «προβοκάτσια» των Ρώσων και δεν θα βοηθήσει τους κατοίκους της πόλης. «Βομβαρδίζονται νυχθημερόν και σχεδόν καθημερινά υπάρχουν νεκροί», είπε.

Ο ρωσικός στρατός υποστηρίζει ότι τηρεί την εκεχειρία αλλά κατηγορεί τις ουκρανικές δυνάμεις ότι «συνεχίζουν να βομβαρδίζουν ρωσικές πόλεις και θέσεις».

Ένας υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος, ο Κιρίλο Τιμοσένκο, είπε ότι αναφέρθηκαν δύο ρωσικά πλήγματα στο Κραματόρσκ. Χτυπήθηκε ένα κτίριο κατοικιών, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Νωρίτερα, πριν από την εκεχειρία, είχε ανακοινώσει ότι οι Ρώσοι βομβάρδισαν τη Χερσώνα.

Στην περιοχή του Λουχάνσκ, οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για 14 πλήγματα του πυροβολιού και τρεις ρωσικές επιθέσεις. Οι πολίτες «έμειναν όλη την ημέρα στα υπόγεια των σπιτιών τους».

Από την άλλη, οι φιλορωσικές αυτονομιστικές αρχές της ανατολικής Ουκρανίας, είπαν ότι σημειώθηκαν πολλοί ουκρανικοί βομβαρδισμοί στο προπύργιό τους, το Ντονέτσκ, πριν και μετά τη θεωρητική έναρξη της εκεχειρίας, το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ ετοιμάζει την επίθεση στη Ράφα

Το Ισραήλ προχωράει με την επίθεση κατά της Χαμάς στη Ράφα. Η Ράφα είναι η μοναδική πόλη της Λωρίδας της Γάζας στην οποία δεν έχει γίνει ακόμη χερσαία επίθεση στον πόλεμο που μαίνε...

Ισπανία: Ο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί - Έρευνα κατά της συζύγου του για διαφθορά

Το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην Ισπανία είναι πιθανό να οδηγήσει σε παραίτηση τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ. Ο Ισπανός Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Τετάρτη με ε...

Γαλλία: Συνελήφθη 16χρονος για τον σχεδιασμό επίθεσης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Στη σύλληψη ενός 16χρονου προχώρησαν οι Αρχές της Γαλλίας. Ο 16χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσ...

Φόρτωση άρθρων...