Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Τραμπ: Η «αποκαθήλωση» από τα ΜΜΕ που μέχρι σήμερα τον στήριζαν

Η χείρα φιλίας Μπάιντεν προς τους «έντιμους» Ρεπουμπλικάνους εντείνει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό «των κόκκινων» για το ρόλο του πρώην Πρόεδρου, Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο αποκαθηλώνει πλέον και ο συντηρητικός Τύπος των ΗΠΑ.

Με το «κόκκινο κύμα» να μένει στα χαρτιά, ο Ντόναλντ Τραμπ τέθηκε στο στόχαστρο ακόμα και παραδοσιακών του συμμάχων, όπως η εφημερίδα «New York Post» του Ρούπερτ Μέρντοκ. Στο πρωτοσέλιδό της, η εφημερίδα κάνει ένα λογοπαίγνιο με το όνομα του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα, χαρακτηρίζοντάς τον, ούτε λίγο ούτε πολύ, «χαζούλη» («Trumpty Dumpty»).

Το... παρατσούκλι «Trumpty Dumpty», πάντως, δεν χρησιμοποιείται πρώτη φορά. Ο... πρώτος διδάξας ήταν ο Αμερικανός ηθοποιός και συγγραφέας Τζον Λίθγκοου, στο βιβλίο του «Trumpty Dumpty Wanted a Crown: Verses for a Despotic Age».

«Ο Τραμπ είναι ο πιο μεγάλος χαμένος του ρεπουμπλικανικού κόμματος», ήταν ο τίτλος του κύριου άρθρου της Wall Street Journal, οικονομικής εφημερίδας που ανήκει στη News Corp, τον όμιλο του 91χρονου Αυστραλοαμερικανού μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ. Οι σχέσεις του με τον Ντόναλντ Τραμπ είχε πάντα τα πάνω της και τα κάτω της. Τώρα μάλλον είναι στα… πολύ κάτω της.

Εκτός από τον τίτλο της Wall Street Journal, δεν ήταν κολακευτικό για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ούτε και τα όσα έγραψε το άρθρο της εφημερίδας. «Μετά την απρόσμενη νίκη του το 2016 απέναντι στην πολύ αντιδημοφιλή Χίλαρι Κλίντον, ο κ. Τραμπ έχει απολογισμό εκλογικών ηττών και μόνο. Οδήγησε τους ρεπουμπλικάνους από φιάσκο σε φιάσκο», έγραψε η Wall Street Journal, σημειώνοντας πως οι υποψήφιοι που υποστήριξε δημόσια ο Ντόναλντ Τραμπ «απέτυχαν στις κάλπες σε πολιτείες που ξεκάθαρα μπορούσε να κερδίσει το GOP (Great Old Party)», όπως η Πενσιλβάνια ή το Νιου Χάμσαϊρ.

Προσφέροντας και ο ίδιος τροφή για ανάλογα πρωτοσέλιδα, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ έσπευσε χθες να διαψεύσει πως υπαίτια για την επιλογή του Μεχμέτ Οζ ως υποψηφίου στην Πενσιλβάνια υπήρξε η Μελάνια Τραμπ, σχολιάζοντας ακόμη πως «οι άνθρωποι που υποστήριξα τα πήγαν πολύ καλά». Διαψεύδοντας ότι κατηγόρησε τα άτομα του κύκλου του - συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του Μελάνια – που φέρονται τον προέτρεψαν να υποστηρίξει τον αποτυχημένο πλέον υποψήφιο, ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε κατά των δημοσιογράφων, σε ένα κρεσέντο απαισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας.

«Ισχύει το ακριβώς αντίθετο», δήλωσε ο Τραμπ και συμπλήρωσε πως «πήρα 98,6% στις προκριματικές εκλογές και 216 έναντι 19 στις γενικές εκλογές, αυτό είναι εκπληκτικό». Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ συνέχισε επαινώντας αρκετούς από τους υποψηφίους που ενέκρινε, συμπεριλαμβανομένου του γερουσιαστή της Αϊόβα Τσακ Γκράσλεϊ και του γερουσιαστή της Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο. Και οι δύο ήταν φαβορί πριν εμφανιστεί ο Τραμπ στο πλευρό τους.

Εγκώμιο Τραμπ για Οζ

Από τα εγκωμιαστικά σχόλια για τους «MAGA» υποψήφιους Ρεπουμπλικάνους, δηλαδή όσους μοιράζονται το ίδιο αφήγημα για μια ένδοξη Αμερική με τον Ντόναλντ Τραμπ, δεν εξαιρέθηκε και ο τουρκικής καταγωγής τηλεγιατρός, Μεχμέτ Οζ, ο οποίος έχασε τη θέση τού γερουσιαστή στην Πενσυλβάνια από τον Τζον Φέτερμαν. «Ο Οζ δούλεψε πολύ σκληρά, αλλά υπήρχαν δυνάμεις εναντίον του», είπε ο Τραμπ. «Ο Οζ είναι υπέροχος τύπος. Είχε πολλές δυνάμεις εναντίον του», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

Φόρτωση άρθρων...