Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε πανεπιστημιούπολη της Λουιζιάνας - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες

Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν από τα πυρά στο χώρο του πανεπιστημίου της Λουιζιάνας «Grambling State University».

Το αιματηρό περιστατικό έγινε μερικές ημέρες μετά από παρόμοιο επεισόδια με επίσης έναν νεκρό στο ίδιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Το πανεπιστήμιο ανάρτησε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter (@Grambling1901) ανακοίνωση με την οποία διαβεβαιώνει πως ο φοιτητής του «δέχεται φροντίδες» για τα τραύματά του, που πάντως «δεν θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο». Διευκρίνισε πως ο άνθρωπος που σκοτώθηκε δεν ήταν εγγεγραμμένος φοιτητής του.

Πρόκειται για το δεύτερο θανατηφόρο επεισόδιο μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας στην πανεπιστημιούπολη. Τα δύο περιστατικά πάντως σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πως συνδέονται.

Κηρύχθηκε απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στην πανεπιστημιούπολη μέχρι νεοτέρας, τονίζεται στην ανακοίνωση της πρυτανείας.

Ακόμα, ακυρώθηκε ο ετήσιος αγώνας αμερικανικού ποδοσφαίρου που γίνεται παραδοσιακά σε γιορτές και τα μαθήματα σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη.

Απευθυνόμενο στους φοιτητές και στο προσωπικό του, το πανεπιστήμιο κάλεσε τους πάντες να «ενωθούν» και να «παρηγορήσουν ο ένας τον άλλο», καθώς και να μη διασπείρουν φήμες ή ψευδείς ειδήσεις για την έρευνα.

«Η αστυνομία της πολιτείας της Λουιζιάνας ζητεί βοήθεια για να εντοπίσει τον ύποπτο ή τους υπόπτους», ανέφερε από την πλευρά της η ίδια μέσω Facebook. «Κάθε πληροφορία, ακόμη και η πιο μικρή λεπτομέρεια, μπορεί να είναι πολύτιμη σε αυτή την έρευνα», πρόσθεσε.

Ακόμα, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα και μια φωτογραφία του βασικού υπόπτου, ενός 18χρονου Αφροαμερικανού, για το προηγούμενο επεισόδιο με χρήση πυροβόλων όπλων, τέσσερις ημέρες νωρίτερα, το οποίο οι αρχές δεν θεωρούν πως συνδέεται με αυτό του Σαββάτου προς Κυριακή.

Ένας 19χρονος έχασε τη ζωή τους και ένας 16χρονος τραυματίστηκε στο επεισόδιο αυτό, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 9 Μαΐου

Γεγονότα 1502: Ο Χριστόφορος Κολόμβος ξεκινά από την Ισπανία για τον τέταρτο και τελευταίο του ταξίδι στο Νέο Κόσμο. 1908: Φρίκη στον Πειραιά. Η Μαρία Παπαδάκη τεμαχίζει το ν...

Γάζα: Αδιέξοδο στις συνομιλίες για εκεχειρία - Χαμάς και Ισραήλ αποχώρησαν χωρίς συμφωνία από το Κάιρο

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία Χαμάς και Ισραήλ στο Κάιρο, καθώς η τρομοκρατική οργάνωση απορρίπτει την πρόταση εκεχειρίας της ισραηλινής Κυβέρνησης. Η αντιπροσωπεία της Χαμάς αναχώρησε...

Φόρτωση άρθρων...