Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Με φυλάκιση ως και δέκα έτη ανά έγγραφο που διέρρευσε κινδυνεύει ο 21χρονος Εθνοφρουρός

Υπό κράτηση βρίσκεται ο 21χρονος Εθνοφρουρός Τζακ Τεϊσέιρα, μέλος της Αεροπορικής Εθνοφρουράς της Μασαχουσέτης, κατηγορούμενος για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου σε ένα chat διαδικτυακής ομάδας που ασχολούνταν με τα βιντεοπαιχνίδια. 

Η ακρόαση του Τζακ Τεϊσέιρα έχει οριστεί για την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Αμερικανού εισαγγελέα στην περιφέρεια της Μασαχουσέτης, αντιμετωπίζοντας δύο κατηγορίες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε στη δημοσιότητα τα έγγραφα της απαγγελίας κατηγοριών, οι οποίες αφορούν τη μη εξουσιοδοτημένη διατήρηση και διαβίβαση πληροφοριών εθνικής άμυνας και τη μη εξουσιοδοτημένη αφαίρεση και διατήρηση διαβαθμισμένων εγγράφων ή σχετικού υλικού.

Στο δικαστήριο της Βοστώνης ο 21χρονος Εθνοφρουρός για τη διαρροή εγγράφων του Πενταγώνου

Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστώνης εμφανίστηκε ο 21χρονος Εθνοφρουρός Τζακ Τεϊσέιρα που φέρεται ότι ευθύνεται για τη διαρροή εγγράφων του Πενταγώνου.

Ο συλληφθείς κατηγορήθηκε για μη εξουσιοδοτημένη αφαίρεση και διατήρηση απόρρητων εγγράφων και υλικού, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο 21χρονος Εθνουφρουρός έχει τεθεί υπό κράτηση, εν αναμονή της ακρόασης για το ζήτημα, που ορίστηκε για την Τετάρτη 19 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Αμερικανού εισαγγελέα στην περιφέρεια της Μασαχουσέτης.

H σύλληψή του:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...