Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Στρατιωτική βοήθεια 800 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Πλανήτης

Σε συμφωνία για το νομοσχέδιο που αφορά την αμυντική πολιτική και τις στρατιωτικές δαπάνες το 2023 κατέληξαν την Τρίτη διαπραγματευτές των επιτροπών του Αμερικανικού Κογκρέσου που είναι αρμόδιες για τις ένοπλες δυνάμεις και τις στρατιωτικές δαπάνες.

«Με ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι καταλήξαμε σε διακομματική, διασωματική συμφωνία» για τον νόμο αυτόν (National Defense Authorization Act), ανέφεραν τα προεδρεία των επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας για τις ένοπλες δυνάμεις, στα οποία βρίσκονται Δημοκρατικοί, και εξέχοντα στελέχη τους που ανήκουν στους Ρεπουμπλικάνους, στην κοινή ανακοίνωσή τους.

Κατά την περίληψη του νομοσχεδίου, προβλέπεται να διατεθεί στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια άλλων τουλάχιστον 800 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Ακόμη, προβλέπεται να χορηγηθεί στρατιωτική βοήθεια αξίας τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι συνολικές δαπάνες που προβλέπει το νομοσχέδιο για το οικονομικό έτος 2023 φθάνουν τα 858 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΗΠΑ: Εγκρίνουν την πώληση αρμάτων μάχης στην Πολωνία και στην Ταϊβάν ανταλλακτικά αεροσκαφών

Η Kυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση στην Πολωνία άλλων 116 αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams και άλλων βαρέων οπλικών συστημάτων έναντι ποσού 3,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά την αγορά 250 τέτοιων αρμάτων τον Απρίλιο από τη Βαρσοβία, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το State Department.

Η Πολωνία θέλει να αποκτήσει 116 εκσυγχρονισμένα Έιμπραμς (M1A1), 12 οχήματα διάσωσης Μ88A2 Hercules, 8 κινητές γέφυρες M1110, που επιτρέπουν σε άρματα να διασχίζουν ποταμούς, περίπου πενήντα ελαφριά τεθωρακισμένα και ελαφριά όπλα και πυρομαχικά, έναντι 3,75 δισεκ. δολαρίων, διευκρίνισε η αμερικανική διπλωματία.

Η πώληση αυτή στρατιωτικού υλικού πρέπει να εγκριθεί από την κυβέρνηση και το Κογκρέσο ενημερώθηκε σχετικά, συνέχισε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η προτεινόμενη πώληση θα ενισχύσει τη δυνατότητα της Πολωνίας να αντιμετωπίσει σημερινές και μελλοντικές απειλές παρέχοντάς της αξιόπιστη δύναμη ικανή για την αποτροπή των αντιπάλων» και θα διευκολύνει «τη συμμετοχή της στις επιχειρήσεις του NATO», αναφέρει το δελτίο Τύπου της αρμόδιας υπηρεσίας του State Department.

Η Πολωνία, που γειτονεύει με την Ουκρανία, όπου εισέβαλε ο στρατός της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου, αγόρασε τον Απρίλιο 250 άρματα μάχης Έιμπραμς και άλλα τεθωρακισμένα, συστήματα εκπαίδευσης και εφοδιασμού και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών έναντι 4,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ουάσιγκτον εγκρίνει τη δυνητική πώληση ανταλλακτικών αεροσκαφών στην Ταϊβάν

Το State Department ενέκρινε τη δυνητική πώληση ανταλλακτικών για αεροσκάφη και συναφούς εξοπλισμού στην Ταϊβάν.

Η συμφωνία εκτιμάται πως θα έχει αξία 330 εκατομμυρίων δολαρίων, και άλλου υλικού αξίας 98 εκατ. δολαρίων, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο το βράδυ της Τρίτης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Ποια είναι η Μπεγκόνια Γκόμεθ που ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς και βάζει σε σκέψεις παραίτησης τον Σάντσεθ

Δικαστήριο της Μαδρίτης ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/4) ότι άνοιξε προκαταρκτική έρευνα κατά της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, ως ύποπτη για «άσκηση επιρροής και δ...

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων λόγω τεχνικού προβλήματος

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος. Αναστάτωση έχει προκληθεί στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, κα...

Σαν σήμερα - 26 Απριλίου

Γεγονότα 1336 - Ο Πετράρχης ανεβαίνει στο όρος Βαντού. 1478 - Οι Πάτσι επιτίθενται κατά του Λαυρέντιου των Μεδίκων και σκοτώνουν τον αδελφό του, Τζουλιάνο των Μεδίκων, κατά τ...

Φόρτωση άρθρων...