Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση με σφυρί που δέχτηκε ο Πολ Πελόζι

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση με σφυρί στον Πολ Πελόζι, η οποία συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο έδωσε στη δημοσιότητα το Ανώτατο Δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

Το βίντεο δείχνει αστυνομικούς να φτάνουν στην εξώπορτα της κατοικίας των Πελόζι στο Σαν Φρανσίσκο και να χτυπούν την πόρτα.

Ο Πολ Πελόζι ανοίγει και φαίνεται να παλεύουν με τον εισβολέα για ένα σφυρί. Η Aστυνομία λέει στον ύποπτο να ρίξει το σφυρί, αλλά εκείνος καταφέρνει να το αρπάξει και χτυπά τον Πελόζι στο κεφάλι. Τότε οι αστυνομικοί μπαίνουν στο σπίτι και συλλαμβάνουν τον ύποπτο.

O άνδρας που κατηγορείται για τη διάρρηξη στο σπίτι της Νάνσι Πελόζι και την επίθεση με σφυρί στον σύζυγό της είναι Καναδός ο οποίος βρισκόταν παράτυπα στις ΗΠΑ 14 χρόνια, αφού εισήλθε στη χώρα ως επισκέπτης, σύμφωνα με τις αμερικανικές Aρχές.

Ο 42χρονος Ντιπάπε συνελήφθη στις 28 Οκτωβρίου 2022 στο σπίτι της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων αφού εισέβαλε σε αυτό, ζητώντας να συναντήσει τη Νάνσι Πελόζι και στη συνέχεια χτύπησε τον σύζυγό της με σφυρί στο κεφάλι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η Νάνσι Πελόζι δεν ήταν στο σπίτι της στο Σαν Φρανσίσκο όταν σημειώθηκε η επίθεση, καθώς είχε ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με έγγραφα της εισαγγελίας, που χαρακτηρίζει το περιστατικό ως επίθεση με πολιτικά κίνητρα, ο Ντιπάπε είπε σε αστυνομικούς ότι σχεδίαζε να απαγάγει τη Νάνσι Πελόζι, να την ανακρίνει και να της σπάσει τα γόνατα αν έλεγε ψέματα.

Ο 82χρονος Πολ Πελόζι διακομίστηκε με κρανιοεγκεφαλική κάκωση σε νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Έξι ημέρες μετά την επίθεση, έλαβε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Ποια είναι η Μπεγκόνια Γκόμεθ που ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς και βάζει σε σκέψεις παραίτησης τον Σάντσεθ

Δικαστήριο της Μαδρίτης ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/4) ότι άνοιξε προκαταρκτική έρευνα κατά της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, ως ύποπτη για «άσκηση επιρροής και δ...

Φουρτούνα στα κανάλια της Βενετίας: Συγκρούσεις κατοίκων με την Αστυνομία για το εισιτήριο των 5 ευρώ (Videos&Photos)

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βενετία μεταξύ της Αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου του εισιτηρίου εισόδου στην πόλη. Το εισιτήριο αφορά τους επισκέπτες που θα μείν...

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το Aνώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Ακύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν το 2020 για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων. Πρόκειται για μια εντυπωσι...

Φόρτωση άρθρων...