Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ιράκ: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τον «ματωμένο γάμο»

Πλανήτης

Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία του ζευγαριού λίγο πριν η ομορφότερη στιγμή της ζωής τους μετατραπεί σε τραγωδία. Μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο κέντρο εκδηλώσεων προκαλώντας τον θάνατο 107 ανθρώπων. 

Μέρες μετά την φωτιά που ξέσπασε προκαλώντας τον μαρτυρικό θάνατο ανθρώπων το ζευγάρι αποφασίζει να μιλήσει.

«Πήρα την γυναίκα μου και άρχισα να την τραβάω. Συνέχισα να την τραβάω έξω από την κουζίνα. Ενώ οι άνθρωποι προσπαθούσαν να φύγουν έπεφταν πάνω της. Τα πόδια της είναι τραυματισμένα», ανέφερε ο σύζυγος της.

Το βλέμμα της Χανεέν απλανές. Στέκεται απλά χωρίς να κινείται. Χωρίς να μιλά. Δεν μπορεί μετά το σοκ της απώλειας δέκα στενών συγγενών της.

«Αυτό ήταν, δεν μπορούμε να ζήσουμε πια εδώ. Είναι καλύτερα για εμάς να φύγουμε. Έχασε δέκα μέλη της οικογενείας της. Τους αγαπημένους της. Την μητέρα της, τον πατέρα της. Δεν μπορεί να μιλήσει».

Ο 27χρονος Ρεβάν έχει χάσει δεκαπέντε από τους στενούς του συγγενείς και οι δυο τους όπως λένε αισθάνονται «νεκροί μέσα τους»

«Καθόμαστε εδώ και σας μιλάμε ζωντανοί. Όμως μέσα μας είμαστε σαν νεκροί».

Ο πόνος στις κηδείες ανυπέρβλητος. Ο γάμος το βράδυ της Τρίτης είχε περίπου 900 καλεσμένους. Κάθε ένας από τους καλεσμένους έχασε τουλάχιστον έναν άνθρωπο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...