Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ιράν: 15χρονο κορίτσι ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε σχολείο

Πλανήτης
Tags: Ιραν

Ένα 15χρονο κορίτσι πέθανε στο βορειοδυτικό Ιράν την περασμένη εβδομάδα, αφού ξυλοκοπήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια επιδρομής στο σχολείο της, ισχυρίστηκε ένα σωματείο δασκάλων.

Η Άσρα Παναχί ήταν μία από τους πολλούς μαθητές που τραυματίστηκαν στο επεισόδιο στο Αρνταμπίλ, σύμφωνα με ανακοινωθέν που δημοσιεύτηκε από το Συντονιστικό Συμβούλιο των Συνδικάτων Διδασκόντων.

Δέχθηκαν επίθεση από τις δυνάμεις ασφαλείας όταν αρνήθηκαν να τραγουδήσουν έναν ύμνο που επαινούσε τον ανώτατο ηγέτη, πρόσθεσε. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι απέρριψαν το δημοσίευμα και η κρατική τηλεόραση είπε ότι η Άσρα είχε πρόβλημα με την καρδιά.

Ένας αριθμός έφηβων κοριτσιών αναφέρεται ότι έχουν σκοτωθεί από τότε που οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σαρώνουν το Ιράν πριν από έναν μήνα. Ακτιβιστές και συγγενείς έχουν κατηγορήσει τις δυνάμεις ασφαλείας για τον θάνατό τους, κάτι που οι αρχές διέψευσαν.

Η αναταραχή ξέσπασε μετά τον θάνατο της Mάχσα Αμίνι, μιας 22χρονης γυναίκας που συνελήφθη από την «αστυνομία ηθών» στην Τεχεράνη στις 13 Σεπτεμβρίου για φερόμενη παραβίαση των αυστηρών κανόνων του Ιράν που απαιτούν από τις γυναίκες να καλύπτουν τα μαλλιά τους με χιτζάμπ.

Πριν από δύο εβδομάδες, μαθήτριες άρχισαν να διαδηλώνουν σε τάξεις, παιδικές χαρές και δρόμους, σε μια άνευ προηγουμένου εκδήλωση υποστήριξης στις πανεθνικές κινητοποιήσεις κατά του νόμου για το χιτζάμπ και του θεοκρατικού κατεστημένου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έγινε σήμερα (ξημερώματα Σαββάτου, τοπική ώρα) στην επαρχία Χουαλιέν της ανατολικής Ταϊβάν, ανακοίνωσε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία. Μέχρι τώρα δε...

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Φόρτωση άρθρων...