Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Ιράν: Στους 91 οι νεκροί από την επίθεση στην Κερμάν

Πλανήτης

Στους 91 ανέρχονται οι νεκροί έπειτα από την επίθεση που έγινε την Τετάρτη στην πόλη Κερμάν, στο νοτιοανατολικό Ιράν, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, όπως προκύπτει από νεότερο απολογισμό καθότι υπέκυψαν δύο ακόμη τραυματίες.

Η αιματηρή επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, διοικητή της Δύναμης Κοντς του επίλεκτου σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, σε αμερικανικό πλήγμα στο Ιράκ το 2020.

«Ο απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης ανέρχεται σε 91 νεκρούς, αφού δύο άνθρωποι –ανάμεσά τους ένα παιδί– που νοσηλεύονταν υπέκυψαν στα τραύματά τους», επεσήμανε υγειονομικός αξιωματούχος στο Irna.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, εξηγώντας ότι δύο μέλη του «πυροδότησαν ζώνη με εκρηκτικά» εν μέσω «μεγάλης συγκέντρωσης αποστατών, κοντά στον τάφο του ηγέτη τους».

Το ιρανικό υπουργείο Ενημέρωσης ανακοίνωσε την Παρασκευή  ότι «ένας από τους τρομοκράτες βομβιστές αυτοκτονίας» ήταν «Τατζίκος», ενώ η ταυτότητα του δεύτερου δεν είναι ακόμη γνωστή.

Το υπουργείο ανέφερε, εξάλλου, ότι περισσότεροι από έντεκα ύποπτοι έχουν συλληφθεί σε έξι ιρανικές επαρχίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ απειλεί τους καταληψίες φοιτητές με αποβολή από το πανεπιστήμιο

Ο προσωρινός πρόεδρος του Χάρβαρντ, Άλαν Γκάρμπερ με μήνυμά του τη Δευτέρα (6/5) προς τους σπουδαστές του έσπασε τη σιωπή του σχετικά με τον φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό στην αυλή ...

Reuters: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση Αιγύπτου και Κατάρ για κατάπαυση του πυρός - «Όχι» λέει το Ισραήλ

Η Χαμάς δήλωσε τη Δευτέρα ότι αποδέχθηκε πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα από την Αίγυπτο και το Κατάρ, σύμφωνα με το Reuters. Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι ο επι...

Προκλητική φιέστα Ερντογάν - «Ένδειξη ευαισθησίας» χαρακτήρισε την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Τη λειτουργία ως τζαμί της Μονής της Χώρας, του περικαλλούς βυζαντινού ναού της Κωνσταντινούπολης, εγκαινίασε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ειδική τελετή στην οποία συνδέθηκε ...

Φόρτωση άρθρων...