Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Μετά τον Φιντάν ο Μπλίνκεν συναντήθηκε και με τον Ερντογάν (Photos)

Έπειτα από από περίπου δύο ώρες και χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του Άντονι Μπλίνκεν και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε ξεκινήσει γύρω στις 11.30 το πρωί. 

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνάντηση στο μέγαρο Vahdettin  παρευρίσκονται εκτός του Χακάν Φιντάν, ο διευθυντής της ΜΙΤ, Ιμπραήμ Καλίν αλλά και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τζέφρι Φλέικ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας στο Χ οι δύο υπουργοί Εξωτερικών στη συνάντηση που είχαν συζήτησαν για τον πόλεμο και την ανθρωπιστική ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, την πρόοδο της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ καθώς και διμερή και περιφερειακά ζητήματα.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έφτασε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στην Τουρκία, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε χώρες της Μέσης Ανατολής και την Ελλάδα.

Η συνάντηση μεταξύ του Άντονι Μπλίνκεν και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε ξεκινήσει γύρω στις 11:30 το πρωί.

Ο Μπλίνκεν συναντήθηκε τον Φιντάν στην Κωνσταντινούπολη

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έφτασε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στην Τουρκία, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε χώρες της Μέσης Ανατολής και την Ελλάδα.

Ο Μπλίνκεν συναντήθηκε τον Φιντάν στην Κωνσταντινούπολη

Μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, ο Μπλίνκεν θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προτού αναχωρήσει για την Ελλάδα.

Το απόγευμα στα Χανιά

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών που θα προσγειωθεί στη Σούδα σήμερα το απόγευμα γύρω στις 16:30, θα είναι ο τρίτος υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος που θα δει από κοντά την εξαιρετική θέα από το σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων. Είχαν προηγηθεί το 2020 ο προκάτοχος του στο State Department Μάικ Πομπέο και παλαιότερα, για πρώτη φορά το 1991 ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, ο οποίος επανήλθε το 1994 ιδιωτικώς, διατηρώντας στενή σχέση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Γύρω στις 17:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί τον υψηλό προσκεκλημένο του και θα ξεκινήσουν την επαφή τους με μια κατ’ ίδιαν συζήτηση. Ο Άντονι Μπλίνκεν φτάνει στη χώρα μας σε μια περίοδο άμβλυνσης της έντασης στον ελληνοτουρκικό άξονα, κόντρα στην τάση ανάφλεξης της ευρύτερης περιοχής, καθώς οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προοιωνίζονται διεύρυνση της σύγκρουσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 27 Απριλίου

Γεγονότα 1296: Ηττώνται οι Σκωτσέζοι από τους Άγγλους στη μάχη του Ντάνμπαρ. 1667: Πωλούνται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου «Χαμένος Παράδεισος» από τον τυφλ...

Φόρτωση άρθρων...