Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ισπανία: Δραστική περικοπή του φόρου κατανάλωσης καυσίμων από τον Οκτώβριο

Πλανήτης

Στην περικοπή του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα προχωρά η ισπανική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

Η μείωση του φόρου θα είναι δραστική αφού θα αφορά σε περικοπή από το 21% στο 5%, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σάντσεθ σε συνέντευξή του σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης η μείωση του φόρου στις πωλήσεις καυσίμων θα εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο, εν μέσω αλλεπάλληλων αυξήσεων στην τελική τιμή καταναλωτή που όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη έτσι και στην Ισπανία αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές.

Κατά τη συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Cadena SER, ο κ. Σάντσεθ είπε ότι προς το παρόν το μέτρο θα εφαρμοστεί έως το τέλος του έτους.

Φέτος η ισπανική κυβέρνηση έχει περικόψει δύο φορές τον φόρο προστιθέμενης αξίας στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έγινε σήμερα (ξημερώματα Σαββάτου, τοπική ώρα) στην επαρχία Χουαλιέν της ανατολικής Ταϊβάν, ανακοίνωσε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία. Μέχρι τώρα δε...

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων λόγω τεχνικού προβλήματος

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος. Αναστάτωση έχει προκληθεί στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, κα...

Φόρτωση άρθρων...