Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ισπανία: Ένας νεκρός από επίθεση με σπαθί σαμουράι μέσα σε εκκλησία

Μέσα ενημέρωσης στην Ισπανία κάνουν λόγο για τζιχαντιστική επίθεση. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στην πόλη Αλγεθίρας στο Καντίθ.

Πλανήτης

Συναγερμός σήμανε στην Ισπανία, καθώς έγινε επίθεση σε εκκλησία. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν κατά την επίθεση άνδρα οπλισμένου με σπαθί σαμουράι σε δύο εκκλησίες στη νοτιοανατολική Ισπανίας. Αυτό ανέφερε η εφημερίδα El Mundo επικαλούμενη αστυνομικές πηγές.

Μέσα ενημέρωσης στην Ισπανία κάνουν λόγο για τζιχαντιστική επίθεση. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στην πόλη Αλγεθίρας στο Καντίθ.

Νεκρός είναι ο ψάλτης της εκκλησίας ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι και ο εφημέριος, η κατάσταση του οποίου κρίνεται σοβαρή.

Το θύμα ονομάζεται Ντιέγκο Βαλένθια, από την εκκλησία Λα Πάλμα και ο τραυματίας Αντόνιο Ροντρίγκες, από το παρεκκλήσι του Σαν Ισίντρο. Ο Ροντρίγκες έχει τραυματιστεί από μαχαίρι και είναι σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Στον Σαν Ισίντρο ο δράστης μπήκε και χτύπησε τις εικόνες με μαχαίρι. Μετά στράφηκε κατά του ιερέα που επιχείρησε να τον διώξει και τον μαχαίρωσε στο λαιμό.

Στο άλλο περιστατικό, στη Λα Πάλμα, που έγινε αμέσως μετά, ο δράστης μπήκε την ώρα που τελείωνε η λειτουργία, γύρω στις 19:30, και πέταγε στο δάπεδο εικόνες και κεριά. Ο νεωκόρος του ζήτησε να φύγει. Ακολούθησε συμπλοκή έξω από το ναό, όπου ο δράστης χτύπησε τον άνδρα με ματσέτα.

Ο δράστης συνελήφθη, τα κίνητρά του παραμένουν για την ώρα ασαφή, αλλά το θρησκευτικό κίνητρο φαίνεται ισχυρό, αναφέρουν τα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 26 Απριλίου

Γεγονότα 1336 - Ο Πετράρχης ανεβαίνει στο όρος Βαντού. 1478 - Οι Πάτσι επιτίθενται κατά του Λαυρέντιου των Μεδίκων και σκοτώνουν τον αδελφό του, Τζουλιάνο των Μεδίκων, κατά τ...

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το Aνώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Ακύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν το 2020 για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων. Πρόκειται για μια εντυπωσι...

Φόρτωση άρθρων...