Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ισπανία: Χάος από τις πλημμύρες σε νότιες παράκτιες περιοχές

Πλανήτης

Καταστροφικές πλημμύρες σάρωσαν περιοχές της νότιας Ισπανίας έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές προκαλώντας χάος σε πόλεις και χωριά. Με το παιδί της μέσα στο καροτσάκι η γυναίκα επιχειρεί να διασχίσει τον δρόμο που έχει μετατραπεί σε χείμαρρο.

Τα ορμητικά νερά αναποδογυρίζουν το καρότσι, ένας άνδρας αρπάζει και σώζει το παιδί ενώ η γυναίκα τρέχει να πιάσει το πορτοφόλι της.
Είναι από τις εικόνες του χάους που προκάλεσε η καταιγίδα στην περιοχή της Μούρθια, στις μεσογειακές ακτές της Ισπανίας.

Σε ένα άλλο παρ ολίγον τραγικό περιστατικό, μία γυναίκα υπερεκτίμησε τις ικανότητές της και το αυτοκίνητό της. Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε για δεκάδες μέτρα. Η γυναίκα γλίτωσε, το ίδιο και δεκαπέντε άλλοι οδηγοί που χρειάστηκε να περιμένουν επί ώρες για τη σωτηρία τους από ελικόπτερα της ισπανικής ακτοφυλακής.

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν επίσης την κεντρική Ισπανία, καθώς και την περιφέρεια της Μαδρίτης ενώ αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο 24ωρο. 

Οι κατακλυσμιαίες βροχές και πλημμύρες των τελευταίων ημερών στη νοτιοανατολική Ισπανία ήλθαν έπειτα από την πιο ξηρή άνοιξη εδώ και μισό αιώνα, φαινόμενο που εξηγεί εν μέρει τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές πριν ακόμα μπει το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τους Ισπανούς μετεωρολόγους, οι βροχοπτώσεις ανάμεσα στον Οκτώβριο και το Μάιο ήταν κατά 27% χαμηλότερες του μέσου όρου. Υπό αυτή την έννοια οι τελευταίες βροχές μπορεί να αποδειχτούν πολύτιμες ενόψει ενός καλοκαιριού που αναμένεται ότι θα έχει ρεκόρ ζέστης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 25 Απριλίου

Γεγονότα 1792: Ο πρώτος άνθρωπος που εκτελείται στην γκιλοτίνα είναι ο Νικολά Πελετιέ, φερόμενος ως δολοφόνος και κλέφτης. 1850: Ο ιδρυτής του πρακτορείου Reuters, Πάουλ Γιού...

Αυστραλία: Χειροπέδες σε πέντε εφήβους συνεργάτες του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Συνελήφθησαν πέντε έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών από την αστυνομία της Αυστραλίας μετά από μεγάλη επιχείρηση σε περιοχή του Σίδνεϊ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη...

Σαν σήμερα - 24 Απριλίου

Γεγονότα 1704: Εκδίδεται η «News Letter» στην Βοστόνη, η πρώτη εφημερίδα στις ΗΠΑ 1800: Ιδρύεται η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσο στις ΗΠΑ από τον Πρόεδρο Τζον Άνταμς 1877: Έναρξ...

Φόρτωση άρθρων...