Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ισραήλ: «Κανείς δεν θα μας σταματήσει στον πόλεμο στην Γάζα, ούτε η Χάγη» διαμηνύει ο Νετανιάχου

Πλανήτης

«Κανείς δεν θα μας σταματήσει – ούτε η Χάγη, ούτε ο Άξονας του Κακού, κανείς», είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεοπτικό διάγγελμα, αναφερόμενος στην μήνυση που εξετάζει το Διεθνές Δικαστήριο περί γενοκτονίας των Παλαιστινίων. Δεν θα σταματήσει ο πόλεμος μέχρι τη νίκη του Ισραήλ έναντι της Χαμάς είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και παράλληλα αναφέρθηκε σε σχέδια για την ενίσχυση της στρατιωτικής ικανότητας της χώρας στο μέλλον.

Καθώς την Κυριακή συμπληρώνονται 100 ημέρες πολέμου, ο αρχηγός του ισραηλινού Στρατού, Χέρζι Χαλέβι επεσήμανε:

«Οι Ισραηλινοί πολεμούν στη Γάζα για το δικαίωμά τους να ζουν με ασφάλεια και δεν θα ξεχάσουν ποτέ την επίθεση της Χαμάς που πυροδότησε τον πόλεμο. Δεν ξεχνάμε και δεν θα ξεχάσουμε και θα συνεχίσουμε να υπενθυμίζουμε ακόμη και σε αυτούς που προσπαθούν να το αρνηθούν. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά μας να ζούμε εδώ με ασφάλεια».

Πρόσθεσε ότι «όταν δεν θα υπάρχει πλέον κίνδυνος», είναι πιθανό να επιτραπεί στους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στη βόρεια Γάζα.

ΟΗΕ: Ο πόλεμος που συγκλόνισε την ανθρωπότητα

«Ο τεράστιος θάνατος, η καταστροφή, ο εκτοπισμός, η πείνα, η απώλεια και η θλίψη των τελευταίων 100 ημερών συγκλονίζουν την κοινή μας ανθρωπότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, Philippe Lazzarini, κατά την επίσκεψή του στη Λωρίδα της Γάζας.

“Έχουν περάσει 100 ημέρες από τότε που ξεκίνησε ο καταστροφικός πόλεμος, σκοτώνοντας και εκτοπίζοντας ανθρώπους στη Γάζα, μετά τις φρικτές επιθέσεις που πραγματοποίησε η Χαμάς και άλλες ομάδες εναντίον ανθρώπων στο Ισραήλ. Έχουν περάσει 100 ημέρες δοκιμασίας και αγωνίας για τους ομήρους και τις οικογένειές τους.”, πρόσθεσε.

Μισό εκατομμύριο άνθρωποι διαδηλώνουν στο Λονδίνο για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τη Γάζα , κινητοποίηση με την οποία συντονίστηκαν άνθρωποι σε 121 πόλεις σε 45 χώρες, με εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 3 Μαΐου

Γεγονότα 1802: Η Ουάσινγκτον αποκτά καταστατικό χάρτη. 1808: Ισπανοί πατριώτες εκτελούνται στη Μαδρίτη από τις δυνάμεις του Ναπολέοντα που έχουν εισβάλλει στην Ιβηρική. Με αφ...

Σαν σήμερα - 2 Μαΐου

Γεγονότα 1335 - Ο δούκας Όθων της Αυστρίας γίνεται δούκας της Καρινθίας. 1536 - Η βασίλισσα της Αγγλίας, Άννα Μπολέυν, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται κατηγορούμενη για μοιχεία...

Φονική κακοκαιρία στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 29 νεκροί και 60 αγνοούμενοι (βίντεο)

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι εξήντα συνεχίζουν να αγνοούνται εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν τη νότια Βραζιλία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τ...

Φόρτωση άρθρων...