Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Νέα χερσαία επιχείρηση του ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα - Νεκρά υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς (βίντεο)

Πλανήτης

Βίντεο από τη νέα χερσαία εισβολή που πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης στη Γάζα έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ένοπλες Ισραηλινές Δυνάμεις (IDF) καθώς επίσης και ένα βίντεο από το συντονιστικό κέντρο. Όπως φαίνεται και στο βίντεο άρματα μάχης της 36ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας περνούν και πάλι το φράχτη της Γάζας σε μια επιχείρηση η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη από τις προηγούμενες καθώς συμμετείχαν περισσότερες δυνάμεις και οι στόχοι ήταν πολλοί περισσότεροι. 

Την νέα χερσαία επιχείρηση είχε προαναγγείλει ο εκπρόσωπος του IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι. Ο υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματικός δήλωσε ότι οι περιορισμένες χερσαίες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες στη Γάζα, καθώς περιλαμβάνονται στο προπαρασκευαστικό στάδιο της συνολικής εισβολής στη Γάζα, για την εξουδετέρωση των θέσεων της Χαμάς.

Η επιχείρηση διεξήχθη μετά από ένα πρωτοφανές μπαράζ βομβαρδισμών καθ'όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εξουδετερώθηκαν θέσεις άμυνας της Χαμάς, θέσεις εκτόξευσης ρουκετών και αντιαρματικών πυραύλων αλλά και κέντρα διοίκησης. Οι επιχειρήσεις διήρκησαν για πολλή ώρα με τις εκρήξεις να είναι συνεχείς. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως εξουδετέρωσαν υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα όπλα για να σταματήσει τη ρωσική προέλαση

Η Ουκρανία θα μπορούσε να σταματήσει την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στα ανατολικά αν οι συμμαχικές χώρες αύξαναν την παροχή όπλων. Τα παραπάνω τόνισε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Ο...

Ισραηλινοί και Χαμάς έφυγαν χωρίς συμφωνία για εκεχειρία από το Κάιρο - Νέο κύμα επιθέσεων στη Γάζα

Το ναυάγιο των συνομιλιών στο Κάιρο και η απόρριψη της προειδοποίησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι θα σταματήσει να παρέχει όπλα στο Ισραήλ από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου...

Φόρτωση άρθρων...