Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Ισραήλ: Πληροφορίες για απελευθέρωση ομήρων με διπλή υπηκοότητα από τη Χαμάς

Πλανήτης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συνομιλίες για την απελευθέρωση περίπου 50 ομήρων με διπλή υπηκοότητα από τη Χαμάς που απήχθησαν μετά την επίθεση στο Ισραήλ όπως μεταδίδουν οι New York Times.

Οι συνομιλίες διεξάγονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων που έχουν διπλή υπηκοότητα από την αιχμαλωσία της Χαμάς, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν στο Ισραήλ.

Ο γερουσιαστής Τζακ Ριντ, ο οποίος ηγείται της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών, λέει στους Times από το Κάιρο ότι το Ισραήλ θα πρέπει να καθυστερήσει μια χερσαία εισβολή για να επιτρέψει τις διαπραγματεύσεις για την ομηρεία.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες, το να βιαστείς να το κάνεις αυτό μάλλον δεν είναι η καλύτερη προσέγγιση», είπε χαρακτηριστικά. .

Το γεγονός επιβεβαιώνει και το Channel 12 του Ισραήλ, το οποίο μετέδωσε πως σύντομα αναμένεται να απελευθερωθούν όμηροι. Πρόκειται για συμφωνία που φαίνεται να επιτεύχθηκε μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της κυβέρνησης του Κατάρ, όπως είχε γίνει με τις δύο γυναίκες που απελευθερώθηκαν. «Μένει να το δούμε τις επόμενες ώρες ή αύριο» μεταδίδει η ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα έρχονται και οι πρώτες αντιδράσεις από τον ισραηλινό στρατό που λένε ότι δεν μπορούν να περιμένουν για πάντα την χερσαία επέμβαση, είναι έτοιμοι, έχουν ολοκληρώσει τις αεροπορικές επιδρομές που θέλανε, 10.000 βόμβες έχουν πέσει σε στόχους της Χαμάς και ζητούν από την ισραηλινή κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...