Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Η ηρωίδα του Ισραήλ: Πώς μία 25χρονη έσωσε ένα κιμπούτς

Πλανήτης

Για έκτη ημέρα συνεχίζεται ο πόλεμος στο Ισραήλ έπειτα από την επίθεση της Χαμάς το περασμένο Σάββατο. Η επίθεση της Χαμάς ενεργοποίησε τις σειρήνες του πολέμου στο Ισραήλ. Οι σειρήνες ήχησαν και στο Νιρ Αμ, ένα κιμπούτς μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τα σύνορα με τη Γάζα.

Μια γενναία 25χρονη Ισραηλινή κατάφερε να εξουδετερώσει ενόπλους της Χαμάς, σώζοντας την κοινότητά της. Ο πατέρας 25χρονης Ισραηλινής, η οποία εξουδετέρωσε ενόπλους της Χαμάς, μίλησε για τις ηρωικές πράξεις της κόρης του.

Η 25χρονη Inbar Lieberman, βγήκε μπροστά όμως μόλις κατάλαβε ότι δεν επρόκειτο για μια συνηθισμένη επίθεση με ρουκέτες αλλά για εισβολή ενόπλων. Έτρεξε να ξεκλειδώσει το οπλοστάσιο της πόλης και να μοιράσει όπλα σε δώδεκα συμπολίτες της και αντί να περιμένει την επίθεση, η Inbar κατάφερε να οργανώσει μια άμυνα που έκανε τον οικισμό τους ένα αδιαπέραστο φρούριο. Τα κοντινά κιμπούτς να υφίστανται μεγαλύτερες απώλειες.

Ο Ofer Lieberman, ο πατέρας της, είπε: «Το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκε εξαιτίας των ρουκετών και η κόρη μου, υπεύθυνη της άμυνας, διέταξε να μην αποκατασταθεί το ρεύμα, ώστε κανείς να μην μπορεί να ανοίξει τις πύλες του κιμπούτς».

«Η άμυνα είχε ενεργοποιηθεί και πήρε την απόφαση να τους οπλίσει και να τους τοποθετήσει σε θέσεις», πρόσθεσε ο πατέρας της 25χρονης. Τοποθέτησε την ομάδα της σε αμυντικές θέσεις σε όλο το κιμπούτς και σχεδίασε ενέδρες. Λίγα λεπτά αργότερα, βαριά οπλισμένοι ένοπλοι της Χαμάς πλησίασαν. 

Η ομάδα άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας άλλον έναν, πριν κατέβουν κι άλλοι επιτιθέμενοι. Μια σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών μαινόταν για περίπου τρεις ώρες πριν φτάσουν στο σημείο οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Οι γενναίες ενέργειες της Inbar σήμαιναν ότι η ομάδα μπόρεσε να ανακόψει την προέλαση των ενόπλων και να προστατευτούν οι άμαχοι κάτοικοι του οικισμού.
Κανείς από τους κατοίκους δεν τραυματίστηκε, ενώ αρκετοί από τους επιτιθέμενους σκοτώθηκαν, αντικρουόμενες αναφορές αναφέρουν ωστόσο ότι αργότερα βρέθηκαν έως και 25 πτώματα.

Η Inbar έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ακόμα δεν μπορώ να τα συνειδητοποιήσω όλα… Τόσοι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται στο πεδίο της μάχης και να μάχονται για τη ζωή τους, και υπήρχαν πολλοί περισσότεροι, που πολεμούσαν δίπλα μου και γύρω μου».

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Κατέρρευσε πολυόροφο συγκρότημα διαμερισμάτων στο Μπέλγκοροντ από ουκρανικό πύραυλο

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 15 τραυματίστηκαν όταν όλο το τμήμα ενός πολυόροφου κτιριακού συγκροτήματος διαμερισμάτων κατέρρευσε μετά το πλήγμα που δέχθηκε από ου...

Η Σιλιάνοφσκα επιμένει ως «Πρόεδρος της Μακεδονίας» - Άκυρη η ορκωμοσία της, λέει ο Σκοπιανός υπουργός Δικαιοσύνης

Αμετανόητη εμφανίζεται η Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, παρά τη διεθνή ομοβροντία για τη στάση στην ορκωμοσία της την Κυριακή όταν και ορκίστηκε στο όνομα ...

Ρωσία: Ο Πούτιν έδιωξε τον Σοϊγκού από το υπουργείο Άμυνας – Ποιος είναι ο διάδοχος του

Σε ανασχηματισμό έκπληξη προχώρησε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγες μέρες έπειτα από την ορκωμοσία του για πέμπτη θητεία στο Κρεμλίνο. Ο Σεργκέι Σοϊγκού, στενός συ...

Φόρτωση άρθρων...