Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Ισραήλ: Σε νέα φάση ο πόλεμος - Ετοιμάζεται επιχείρηση στη νότια Γάζα

Πλανήτης

Στην επόμενη φάση εισέρχεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ. Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας τόνισε πως οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις βρήκαν «σημαντικά ευρήματα» στο Nοσοκομείο Αλ Σίφα.

«Η επιχείρηση συνεχίζεται και πραγματοποιείται με ακριβή, επιλεκτικό, αλλά πάρα πολύ αποφασιστικό τρόπο», ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, που επισκέφθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της 36ης Μεραρχίας.

Όπως ανέφερε, οι IDF ολοκλήρωσαν την κατάληψη του δυτικού τμήματος της πόλης της Γάζας και την εκκαθάρισαν από τους τρομοκράτες και τις υποδομές της Χαμάς. «Η επόμενη φάση έχει ξεκινήσει», δήλωσε ο Γκαλάντ.

Συνεχίζεται η επιχείρηση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας συνεχίζεται. Σύμφωνα με τις IDF, άνδρες μονάδας ειδικών δυνάμεων «εξακολουθούν να επιχειρούν» στο νοσοκομείο. Η επιχείρηση περιγράφεται ως «σύνθετη και εν εξελίξει».

Σύμφωνα με αξιωματικό των IDF, που επικαλείται το BBC, «οι στρατιώτες εισέρχονται σε κάθε κτίριο τη φορά, ερευνώντας κάθε όροφο κι ενώ οι εκατοντάδες ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό παραμένουν στο νοσηλευτικό συγκρότημα». Όπως επισημαίνεται, η επιχείρηση πραγματοποιείται «με διακριτικό, μεθοδικό και ενδελεχή τρόπο».

Η ίδια πηγή τονίζει πως υπάρχουν «καλά κρυμμένες υποδομές των τρομοκρατών στο συγκρότημα του Αλ Σίφα», κάτι που αρνείται η Χαμάς. Οι IDF έχουν ανακοινώσει ότι βρέθηκαν «κέντρα ελέγχου και διοίκησης και εξοπλισμός επικοινωνιών» που ανήκουν στη Χαμάς.

Υπό τον έλεγχο των IDF το λιμάνι της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα ότι πήρε τον «επιχειρησιακό έλεγχο» του λιμανιού της Γάζας, μιας υποδομής-κλειδί στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, την 41η ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Μια κοινή επιχείρηση τεθωρακισμένων και χερσαίων δυνάμεων επέτρεψε «αυτές τις τελευταίες ημέρες» να «αναληφθεί ο επιχειρησιακός έλεγχος του λιμανιού της Γάζας, που ελεγχόταν από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωση.

Ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε ότι η παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση το χρησιμοποιούσε «ως κέντρο εκπαίδευσης για τις θαλάσσιες δυνάμεις καταδρομέων με στόχο να σχεδιαστούν και να εκτελεστούν θαλάσσιες ναυτικές επιθέσεις».

Αφού δήλωσε ότι περικύκλωσε το βόρειο τμήμα του θύλακα, ο στρατός υποστηρίζει ότι διεξάγει μάχες στην καρδιά της πόλης της Γάζας και έχει ανακοινώσει αυτές τις τελευταίες ημέρες ότι πήρε τον έλεγχο πολλών κυβερνητικών κτιρίων της ισλαμιστικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων του κοινοβουλίου και της στρατονομίας.

Ετοιμάζεται επιχείρηση στη νότια Γάζα

Οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν φυλλάδια προειδοποιώντας τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τμήματα της νότιας Γάζας, δήλωσαν κάτοικοι την Πέμπτη, σηματοδοτώντας μια πιθανή επέκταση της επίθεσής τους προς το νότιο τμήμα του θύλακα, για την ολοκληρωτική εξόντωση της Χαμάς.

Διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες στη Γάζα

Όλες οι τηλεπικοινωνίες σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας έχουν διακοπεί λόγω έλλειψης καυσίμων, σύμφωνα με τον παλαιστινιακό πάροχο τηλεπικοινωνιών Paltel. Η οποία υποστηρίζει ότι η επίγεια σύνδεση, το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και το δίκτυο ίντερνετ έχουν πέσει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Αναγκαίο» το χτύπημα, στη Ράφα λέει το Ισραήλ στις ΗΠΑ - Ξεκινά επιχείρηση εκκένωσης

Στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας ετοιμάζει να πραγματοποιήσει ο ισραηλινός στρατός. Η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Ράφα είναι αναγκαία λόγω της απόρριψ...

Ρωσία: Ο Πούτιν ζήτησε να ξεκινήσουν να εξασκούνται στρατιώτες στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Τη διεξαγωγή «στο άμεσο μέλλον» στρατιωτικών γυμνασίων, που θα περιλαμβάνουν εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων και στα οποία θα συμμετέχουν και στρατεύματα που σταθμεύουν...

Φόρτωση άρθρων...