Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ισραήλ: Υπουργός μίλησε για πιθανή χρήση πυρηνικών στη Γάζα - Τον «αδειάζει» ο Νετανιάχου

Ο Amichai Eliyahu μίλησε για «τέρατα στη Γάζα» και κάλεσε τους Παλαιστινίους να πάνε… στην Ιρλανδία ή την έρημο - Ο Λαπίντ ζήτησε την απομάκρυνσή του - Ο υπουργός Άμυνας μίλησε για «αβάσιμες δηλώσεις»

Πλανήτης

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προσπάθησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να πάρει αποστάσεις από τα σχόλια ενός υπουργού της κυβέρνησής του που δήλωσε πως η ρίψη πυρηνικής βόμβας στη Γάζα είναι «μία από τις δυνατότητες» και ότι ο παλαιστινιακός πληθυσμός μπορεί να «πάει στην Ιρλανδία ή στις ερήμους».

Ο υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς Amichai Eliyahu του κόμματος Otzma Yehudit αναφέρεται από τους Times of Israel ότι δήλωσε σε συνέντευξή του στο Radio Kol Berama ότι ο παλαιστινιακός λαός «μπορεί να πάει στην Ιρλανδία ή στις ερήμους, τα τέρατα στη Γάζα θα πρέπει να βρουν μια λύση μόνοι τους», προσθέτοντας ότι όσοι ανεμίζουν σημαία της Παλαιστίνης ή της Χαμάς «δεν θα πρέπει να συνεχίσουν να ζουν στο πρόσωπο της γης».

Όπως είπε, η ρίψη πυρηνικής βόμβας στη Λωρίδα της Γάζας «είναι μία από τις πιθανότητες» και ότι η ανθρωπιστική βοήθεια προς τον πληθυσμό θα πρέπει να περιοριστεί, λέγοντας ότι «δεν θα δίναμε ανθρωπιστική βοήθεια στους Ναζί. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως οι αθώοι πολίτες στη Γάζα».

Στο Twitter πάντως ο πρωθυπουργικός λογαριασμό του Ισραήλ ανέφερε: «Οι δηλώσεις του υπουργού Amihai Eliyahu δεν βασίζονται στην πραγματικότητα. Το Ισραήλ και οι IDF επιχειρούν σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα του διεθνούς δικαίου για να αποφύγουν να βλάψουν αθώους. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι τη νίκη μας».

Ο Eliyahu είναι μέρος της ευρύτερης κυβέρνησης συνασπισμού, αλλά ο υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς δεν συμμετέχει στο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας εν καιρώ πολέμου.

Ανθρωπιστικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, της Διεθνούς Αμνηστίας και του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχουν υποδείξει ότι στην περιοχή μπορεί να λαμβάνουν χώρα εγκλήματα πολέμου.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Yair Lapid, από την πλευρά του, ζήτησε την απομάκρυνση του υπουργού. «Η παρουσία ριζοσπαστών στην κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο εμάς και τους στόχους του πολέμου - την ήττα της Χαμάς και την επιστροφή όλων των ομήρων», έγραψε ο Λαπίντ στο Χ, προσθέτοντας ότι ο Νετανιάχου «πρέπει να απολύσει [τον Ελιάχου] σήμερα το πρωί».

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben-Gvir, ο ηγέτης του κόμματος Otzma Yehudit στο οποίο ανήκει ο Eliyahu, δήλωσε ότι μίλησε με τον υπουργό, ο οποίος με τη σειρά του διευκρίνισε ότι μιλούσε «μεταφορικά».

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ βγήκε επίσης στο "Χ", χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του Ελιγιάχου "αβάσιμες", προσθέτοντας ότι είναι "καλό που δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του Ισραήλ".

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ - Κοντά στα 7 δισ. δολάρια η αξία τους

Διακόπτει όλες τις εξαγωγές προς το Ισραήλ και τις εισαγωγές από την ίδια χώρα η Τουρκία, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Bloomberg δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, χωρίς να έχει υπάρξε...

Τραμπ: Δεν δεσμεύεται ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών σε περίπτωση ήττας

Aρνήθηκε o Ντόναλντ Τραμπ να δεσμευτεί ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών στις ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον Τζο Μπάι...

Φόρτωση άρθρων...