Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Ισραηλινός στρατός: Από τις 7 Οκτωβρίου έχουν καταστραφεί πάνω από 700 εκτοξευτές ρουκετών της Χαμάς

Πλανήτης

Περισσότερους από 700 εκτοξευτές ρουκετών της Χαμάς από την έναρξη της επίγειας επίθεσης έχουν καταστρέψει η ισραηλινή αεροπορία και τα στρατεύματα που επιχειρούν στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει ο στρατός.

Σύμφωνα με τις IDF τα χερσαία στρατεύματα έχουν κατασχέσει εκατοντάδες ρουκέτες, συμπεριλαμβανομένων βλημάτων μεγάλου βεληνεκούς, και έχουν εντοπίσει πολλούς εκτοξευτές, καθώς ο στρατός εργάζεται για να καταστρέψει τις δυνατότητες εκτόξευσης ρουκετών της Χαμάς.

Τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξε σημαντική μείωση του ρυθμού των πυραυλικών πυρών από τη Γάζα. Σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους, αυτό συνέβη εξαιτίας του ελέγχου του εδάφους από το Ισραήλ. 

Και αυτό διότι τα ισραηλινά στρατεύματα κατέλαβαν τις κρύπτες και τις θέσεις εκτόξευσης πυραύλων της Χαμάς. Πρόσφατα, οι IDF δήλωσαν ότι τα στρατεύματα της Ταξιαρχίας Γκολάνι εντόπισαν εκτοξευτές πυραύλων με έτοιμα βλήματα σε ένα νεκροταφείο στη Γάζα. Όπως είπαν οι  Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ οι εκτοξευτές καταστράφηκαν χωρίς να προκληθεί ζημιά στο νεκροταφείο.

Σε πλάνα που μοιράστηκε ο στρατός, η 100η Μοίρα συλλογής πληροφοριών της IAF φαίνεται να εντοπίζει μέλη της Χαμάς τη στιγμή που εκτοξεύουν ρουκέτες από ένα σχολείο και ένα τζαμί στη Γάζα. Οι εκτοξευτές στη συνέχεια πλήττονται από την IAF. Όπως αναφέρει η Χαμάς «σκόπιμα» τοποθετεί τους εκτοξευτές της και εκτοξεύει ρουκέτες από κτίρια.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Θερμές ευχές στις ορθόδοξες χριστιανικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο

«Η Τζιλ και εγώ στέλνουμε θερμές ευχές στις ορθόδοξες χριστιανικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο καθώς γιορτάζουν το Πάσχα» αναφέρει σε δήλωσή του για το ελληνορθόδοξο Πάσχα ο Αμερικ...

Ισραήλ: Προσωρινό λουκέτο στο Al Jazeera – Είναι «εγκληματική ενέργεια» λέει το τηλεοπτικό δίκτυο

Η τηλεοπτική μετάδοση του Al Jazeera στο Ισραήλ κόπηκε σήμερα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να «κλείσει» το καταριανό τηλεοπτικό δίκτυο στη χώρα και να κατασχέσει τον εξοπλισμό ...

Φόρτωση άρθρων...