Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Ισραηλινός στρατός: Καταστρέψαμε 150 υπόγειες υποδομές της Χαμάς, νεκρός σχεδιαστής της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου

Την επέκταση και την αύξηση της έντασης των επιχειρήσεων τους στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο την καταστροφή υποδομών της Χαμάς, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. 

Παράλληλα, ο IDF έκανε γνωστό πως οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν και έναν εκ των σχεδιαστών της επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, έκαναν γνωστό ότι περίπου 150 υπόγειοι στόχοι καταστράφηκαν στις ολονύκτιες επιδρομές στα βόρεια της Λωρίδας. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των IDF, τα πλήγματα κατέστρεψαν σήραγγες μάχης, υπόγειους χώρους μάχης και υπόγειες τρομοκρατικές υποδομές της παλαιστινιακής οργάνωσης. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι περίπου 100 μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν στις νυχτερινές επιθέσεις.

Επίσης, έκαναν γνωστό πως δολοφόνησαν τον επικεφαλής της αεροπορικής δύναμης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ατσάμ Αμπού Ράφα ήταν ένας από τους σχεδιαστές της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, καθοδηγούσε τους τρομοκράτες που διείσδυσαν στη Λωρίδα της Γάζας με αλεξίπτωτα πλαγιάς και διηύθυνε τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έπληξαν θέσεις των IDF. 

Ατσάμ Αμπού Ράφα

Ακόμα, ο IDF ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε σε μια στρατιωτική υποδομή της Χεζμπολάχ, σε απάντηση των χθεσινών πυραύλων που είχαν στόχο το Ισραήλ και κατέληξαν σε συριακό έδαφος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βαρθολομαίος: Στηρίζουμε την πρωτοβουλία για ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Με αναφορές στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και στο Μεσανατολικό ήταν το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μετά την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Φανάρι. «Προσευχ...

Νετανιάχου: Η πρόταση της Χαμάς απέχει πολύ από τις απαιτήσεις μας - Θέλει να σαμποτάρει την επιχείρηση στη Ράφα (Video)

Παρέμβαση με βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα έκανε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η παρέμβαση έγινε έπειτα από την έναρξη της επιχείρησης- όπως την χαρακτηρίζουν οι Ι...

Φόρτωση άρθρων...