Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Iταλία: 9 νεκροί, χιλιάδες άστεγοι από τις πλημμύρες (βίντεο)

Πλανήτης

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους μετά τη δυνατή βροχόπτωση που έπληξε τη βόρεια περιοχή Eμίλια-Ρομάνα της Ιταλίας, προκαλώντας σοβαρές πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Nello Musumeci είπε ότι ορισμένες περιοχές δέχθηκαν το ήμισυ της μέσης ετήσιας βροχόπτωσης μέσα σε μόλις 36 ώρες, με αποτέλεσμα τα ποτάμια να ξεχειλίσουν από τις όχθες τους, να διοχετεύσουν νερό μέσα από τις πόλεις και να βυθίσουν χιλιάδες στρέμματα γεωργικής γης.

Εν τω μεταξύ, το Grand Prix της Formula 1 στην Imola, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή και κοντά σε πολλές από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, ακυρώθηκε για να εκτονωθεί η πίεση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και να αποτραπεί η άφιξη των οπαδών των αγώνων αυτοκινήτου στην πλημμυρισμένη περιοχή.

Ο κυβερνήτης της περιοχής, Stefano Bonaccini, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με καταστροφικά γεγονότα που πιθανότατα δεν έχουμε ξαναδεί. Ασυνήθιστη ποσότητα βροχής έχει πέσει σε ξηρά που δεν είναι πλέον ικανή να τα απορροφήσει».

Η παράκτια πόλη της Αδριατικής Ραβέννα, φημισμένη για τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της, επλήγη σοβαρά. Ο εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι περίπου 14.000 άνθρωποι θα πρέπει να απομακρυνθούν από την περιοχή το συντομότερο δυνατό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι αρχές ανέφεραν ότι οι πλημμύρες έπληξαν 37 πόλεις και κοινότητες και έχουν καταγραφεί περίπου 120 κατολισθήσεις. Τουλάχιστον μία γέφυρα, κοντά στην πόλη της Μπολόνια, κατέρρευσε, ορισμένοι δρόμοι καταστράφηκαν από τις πλημμύρες και πολλά σιδηροδρομικά δρομολόγια ανεστάλησαν. Η Irene Priolo, αντιπρόεδρος της περιοχής, είπε στους δημοσιογράφους ότι παρόλο που οι βροχές υποχωρούσαν, η στάθμη των ποταμών εξακολουθεί να αυξάνεται.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σημάδια αποκλιμάκωσης στη Mέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το Iσραηλινό πλήγμα στην Ισφαχάν

O υπουργός Εξωτερικών του Ιράν υποστήριξε ότι «αυτό που έγινε την προηγούμενη νύχτα δεν ήταν επίθεση». Αναφερόμενος στα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, είπε ότι «έμοιαζαν περισσότερο με...

Φόρτωση άρθρων...