Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Ιταλία: Αντιδράσεις από Ε.Ε. και ΗΠΑ για την εκλογή Μελόνι (Video)

Πλανήτης

Αντιδράσεις τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τις ΗΠΑ έφερε η επικράτηση στις ιταλικές Εκλογές του δεξιού συνασπισμού, με επικεφαλής την Τζόρτζια Μελόνι.

«Ελπίζουμε σε μία εποικοδομητική συνεργασία», ανέφερε με μια λιτή ανακοίνωση η Κομισιόν, ενώ η Γαλλία, μέσω του Εμάνουελ Μακρόν, είπε πως η επιλογή του ιταλικού λαού είναι σεβαστή και προσβλέπει σε μια εποικοδομητική συνεργασία.

Σχόλιο για την επικράτηση της Μελόνι έκανε και το Κρεμλίνο, με μια προσεγμένη ανακοίνωση που αναφέρει ότι «έχει ελπίδες για πιο δημιουργική συνεργασία».

Προσανατολισμένη στην Ουκρανία και στα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, με τις ΗΠΑ να αναφέρουν ότι προσδοκούν να συνεχιστεί η στήριξη της Ιταλίας στην Ουκρανία.

Από την πλευρά της η Αθήνα είδε το αποτέλεσμα της ιταλικής κάλπης με δεύτερες σκέψεις και στάση αναμονής, αλλά και με μια έντονη ανησυχία.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Προειδοποίηση για διαρροή ραδιενέργειας σε ποταμό - Νερά πλημμυρών κατευθύνονται σε ορυχείο ουρανίου

Ρώσοι περιβαλλοντολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας καθώς τα νερά της πλημμύρας πλησιάζουν σε ορυχείο ουρανίου στην περιοχή Κουργκάν στα βουν...

Φόρτωση άρθρων...