Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Ιταλία: Από κατολισθήσεις κινδυνεύουν να πληγούν και άλλες περιοχές

Πλανήτης

Από κατολισθήσεις και άλλες φυσικές καταστροφές κινδυνεύουν να πληγούν περιοχές της Ιταλίας, σε ποσοστό που ανέρχεται σε περισσότερο από το 90%. 

«Το 94% των δήμων κινδυνεύει από πλημμύρες, κατολισθήσεις, διάβρωση των ακτών [...] ολόκληρη η Ιταλία βρίσκεται σε κίνδυνο», ανέφερε ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσο, στην «La Stampa».

Η συνέντευξη του Κούρτσι δόθηκε αφότου κατολισθήσεις λάσπης προκάλεσαν καταστροφές το Σάββατο στο νησί Ίσκια και στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους.

Ο επικεφαλής της ιταλικής πολιτικής προστασίας ανέφερε πως η Ίσκια αντιμετώπιζε μεγαλύτερο κίνδυνο επειδή πολλά από τα σπίτια εκεί έχουν χτιστεί παράνομα, όμως υπογράμμισε ότι άλλα τμήματα της Ιταλίας με λιγότερες παραβιάσεις των οικοδομικών κανονισμών είναι επίσης ευάλωτα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νετανιάχου: Το Ιράν πίσω από όλους τους τρομοκράτες, θα νικήσουμε - Εξερράγησαν drones (Video)

Δριμεία επίθεση κατά του Ιράν εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά την επίσκεψή του στρατιωτική βάση υποδοχής και διανομής Τελ Χασόμερ. Ο Ισραηλινός Π...

Νετανιάχου: Η επίθεση του Ισραήλ θα είναι στοχευμένη, είναι «σειρά του Ιράν τώρα να φοβάται»

Λιγότερο από 48 ώρες κράτησε το δίλημμα του Ισραήλ με το πολεμικό υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε χθες το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, να αποφασίζει ότι ...

Φόρτωση άρθρων...