Κυριακή
15 Μαρτίου 2026

Ιταλία: Η κυβέρνηση διαψεύδει την από κοινού αγορά πυραύλων Aster-30 με τη Γαλλία

Πλανήτης

Το ιταλικό υπουργείο Άμυνας, σε επίσημο ανακοινωθέν του, διέψευσε δημοσιεύματα του γαλλικού και ιταλικού Τύπου με αναφορά στην από κοινού αγορά πυραύλων Aster- 30 με τη Γαλλία.

«Τα σχετικά δημοσιεύματα στερούνται βάσης. Kατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του Ιταλού υπουργού Άμυνας με τον Γάλλο ομόλογό του δεν υπεγράφη, δεν συζητήθηκε και δεν έγινε ούτε καν αναφορά σε συμβόλαια για προμήθειες οπλισμού», αναφέρεται στη ανακοίνωση.

Η αναφορά της γαλλικής εφημερίδας L’ Opinion, η οποία αναδημοσιεύθηκε και στον ιταλικό Τύπο, αφορούσε είδηση για αγορά από μέρους της Γαλλίας και της Ιταλίας 700 πυραύλων Aster-30, οι οποίοι φέρονταν να προορίζονταν για το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Samp-T και την ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Η ιταλική κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες θα αξιολογήσει την έκτη, κατά σειρά, αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα άρχιζε αν τα ρωσικά άρματα μάχης έφταναν στο Κίεβο, δηλαδή στα σύνορα της Ευρώπης. Το να το αποτρέψουμε είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε χαρακτηρίσει τον Κροζέτο «σπάνιο βλάκα». Ο Ιταλός υπουργός του απάντησε ότι «συνεχίζει να πιστεύει, με πείσμα, ότι είναι σωστό να βοηθηθεί μια χώρα – όπως είναι η Ουκρανία- η οποία δέχθηκε επίθεση εντελώς αναίτια ώστε να μπορέσει να υπερασπίσει τις πόλεις της, τον λαό της και της ίδια της την ύπαρξη».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ολλανδία: Έκρηξη μπροστά από εβραϊκό σχολείο – Το Ισραήλ καταγγέλλει «κύμα αντισημιτισμού»

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ κατήγγειλε σήμερα πως ένα «κύμα αντισημιτισμού» μαίνεται στην Ολλανδία, έπειτα από μια έκρηξη που σημειώθηκε τη νύχτα μπροστά από ένα εβραϊκό σχο...

CNN: Ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν δεν έχει εμφανιστεί ακόμα, και ίσως το σύστημα να μην τον χρειάζεται

Ο Μοτζταμπά είχε υποστεί κάταγμα στο πόδι, μώλωπα στο αριστερό μάτι και μικρές εκδορές στο πρόσωπο την πρώτη ημέρα της εκστρατείας βομβαρδισμών των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Φόρτωση άρθρων...