Τετάρτη
25 Μαΐου 2022

Ιταλία: Σε διαθεσιμότητα περίπου 2.000 γιατροί που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν

Πλανήτης

Σε ολόκληρη την Ιταλία, 1.913 οι γιατροί και οδοντίατροι ετέθησαν σε διαθεσιμότητα και παύθηκαν από τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, επειδή δεν προχώρησαν στον εμβολιασμό. Πρόκειται για το 0,4% των μελών όλων των τοπικών Ιατρικών Συλλόγων, οι οποίοι μετρούν 467.611 εγγεγραμμένους.

Παράλληλα, το ποσοστό των ανεμβολίαστων γιατρών και οδοντιάτρων, αγγίζει το 7,2% του συνόλου. «Πρόκειται, όμως, για ένα ποσοστό το οποίο συμπεριλαμβάνει και τους συναδέλφους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν, όσους έχουν νοσήσει, ή αναγκάστηκαν για αναβάλουν την δεύτερη ή τρίτη δόση για λόγους υγείας. Υπάρχουν και εκείνοι που εμβολιάστηκαν στο εξωτερικό», δήλωσε ο Φιλίππο Ανέλι, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιταλικών ιατρικών Συλλόγων.

Στις 20 του περασμένου Δεκεμβρίου, εστάλησαν 60 χιλιάδες επιστολές, σε γιατρούς που δεν είχαν καταθέσει τα αναγκαία πιστοποιητικά. Οι μισοί απέδειξαν ότι δεν έχουν πρόθεση να αποφύγουν τον εμβολιασμό. «Τώρα, μετά τους προβλεπόμενους ελέγχους, παύθηκαν σχεδόν 2.000 μέλη μας και σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι», πρόσθεσε ο Ανέλι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευλογιά των πιθήκων: Η Moderna πραγματοποιεί δοκιμές εμβολίων - Ποιοι συνιστάται να εμβολιαστούν

Η Moderna πραγματοποιεί προκλινικές δοκιμές εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς η ασθένεια εξαπλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός...