Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

«Καμπανάκι» από την Aramco: «Ξεμένει» από πετρέλαιο ο πλανήτης - Έρχονται τα χειρότερα το 2022

Πλανήτης

Η ικανότητα παραγωγής πετρελαίου σε όλο τον κόσμο μειώνεται γρήγορα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Saudi Aramco.

Παράλληλα, η Saudi Aramco κάλεσε τις εταιρείες να επενδύσουν περισσότερα στην παραγωγή του «μαύρου χρυσού».

«Υπάρχει τεράστια ανησυχία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aramco, Αμίν Νάσερ, σε συνέντευξή του στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας και πρόσθεσε «η πλεονάζουσα χωρητικότητα συρρικνώνεται».

Ο Αμίν Νάσερ εξέφρασε τους φόβους του καθώς οι τιμές του αργού να έχουν εκτοξευθεί κατά 70% φέτος στα 85 δολάρια το βαρέλι περίπου.

Χώρες με μεγάλη κατανάλωση, συμπεριλαμβανομένων της Ιαπωνίας, της Ινδίας και των ΗΠΑ, έχουν ήδη ζητήσει από τους παραγωγούς να αντλήσουν περισσότερες ποσότητες πετρελαίου.

Το έλλειμμα προσφοράς στις αγορές πετρελαίου θα μπορούσε να επιδεινωθεί το 2022 εάν η πανδημία του κορωνοϊού υποχωρήσει και περισσότεροι άνθρωποι αρχίσουν ξανά να μετακινούνται αεροπορικώς.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Κατηγορίες σε έξι ύποπτα μέλη του Ισλαμικού Κράτους για τρομοκρατικές επιθέσεις

Κατηγορίες απήγγειλε η Γερμανία σε έξι ξένους υπηκόους που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις για λογαριασμό του «Ισλαμικού Κράτους της επαρχίας Χορασάν», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή ...

Ρωσία: Τιμωρία για τον ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι – Τον υποβίβασαν σε ψάλτη

Τιμωρία για τον ιερέα που πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι, από την Επισκοπή Μόσχας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η θρησκευτική αρχή της Μό...

Φόρτωση άρθρων...