Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Καταρρέει το κατηγορητήριο για τον Μπελέρη – Οι μάρτυρες κατέθεσαν ότι «δεν είχαμε καμία συναλλαγή»

Καταρρέει το κατηγορητήριο σε βάρος του Φρέντι Μπελέρη. Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας μιλάει για κακοστημένη υπόθεση και τονίζει ότι η χειραγώγηση από την εισαγγελία συνεχίζεται. 

«Νιώθω προσβεβλημένος, αντιμετωπίζομαι μεροληπτικά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη σημερινή δίκη κατά του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, το ειδικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων για αποκλεισμό των δικαστών Erion Çela και Irena Gjoka με τον ισχυρισμό ότι ήταν προκατειλημμένη εναντίον του.

Στη συνεδρίαση εμφανίστηκαν πέντε μάρτυρες υπεράσπισης, ανάμεσά τους και ένας τοπικός δημοσιογράφος που έλαβε συνέντευξη από τον αδερφό του βασικού μαρτυρά Άρσεν Ράμα.

Οι δικηγόροι υπέβαλαν αίτημα να καλέσουν τον πρόεδρο του δικαστηρίου Αυλώνας και την εισαγγελία της ίδιας πόλης

Στη λίστα των μαρτύρων με τους δικαστές να αποσύρονται για να λάβουν την τελική απόφαση. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι το αίτημα έγινε γνωστό.

Ο Φρέντι Μπελέρης ήταν παρών στη συνεδρίαση και έκανε δήλωση για τους χειρισμούς της υπόθεσης από την αλβανική δικαιοσύνη, σύμφωνα με το himara.gr.

«Η εισαγγελία Αυλώνας έχει τεθεί στην υπηρεσία της Αστυνομίας και τα στοιχεία έχουν παραποιηθεί. Ζήτησα πληροφορίες για τα άτομα που παραποίησαν τα στοιχεία. Αυτές οι πληροφορίες είναι απαραίτητες για μία κανονική προστασία. Με έβαλαν στη φυλακή με πλαστό ποινικό μητρώο. Η χειραγώγηση από την εισαγγελία συνεχίζεται, δεν είναι γνωστό για ποιους λόγους. Νιώθω προσβεβλημένος και πως αντιμετωπίζομαι μεροληπτικά. Θέλουν να με τιμωρήσουν».

Η συνεδρίαση της δίκης του Φρέντι Μπελέρη αναβλήθηκε για τις 10 Ιανουαρίου.

Όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Ντούλος, πρόεδρος του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος του Μπελέρη και αποκλειστικός στόχος είναι να έχουμε καταδίκη και επομένως στέρηση του Δήμου της Χειμάρρας από τον εκλεγμένο δήμαρχο της».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι μάρτυρες υπεράσπισης που κατέθεσαν στο δικαστήριο υποστήριξαν με στοιχεία ότι ο Φρέντι Μπελέρης δεν είχε επαφές με τους μάρτυρες κατηγορίες, στους οποίους στηρίζεται η υπόθεση.

Όπως δήλωσε ο Άλεξ Μπάλα μάρτυρας υπεράσπισης: «αν αυτοί είχανε στοιχεία θα τα είχανε μάθει όλοι, θέλουν να μας διώξουν να φύγουμε από τη Χειμάρρα».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο άνθρωπος, ο οποίος απεικονίζεται σε φωτογραφία-πειστήριο της Αστυνομίας ως ο Αρσέν Ράμα που συναντάται με τον Μπελέρη, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο Θωμάς Μπόκταν. Το γεγονός ότι η Εισαγγελία αμφισβήτησε τα λεγόμενα του Μπόκταν εξόργισε τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, ο οποίος μίλησε για παραποίηση.

Ο Φρέντι Μπελέρης εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας: «Η Εισαγγελία έχει τεθεί στην υπηρεσία της Αστυνομίας και τα στοιχεία έχουν παραποιηθεί. Με έβαλαν στη φυλακή με πλαστό ποινικό μητρώο. Η χειραγώγηση από την Εισαγγελία συνεχίζεται, δεν είναι γνωστό για ποιους λόγους. Νοιώθω προσβεβλημένος και πως αντιμετωπίζομαι μεροληπτικά. Θέλουν να με τιμωρήσουν».

Ο Λεονάρδος Μπελέρης, αδελφός του ομογενή δημάρχου είπε: «Ο άνθρωπος ήρθε εδώ είπε ότι είναι αυτό στην κατηγορία ήρθε με τα ίδια ρούχα που φορούσε τότε τα ίδια φορούσε και σήμερα και είδαμε από τη μεριά της εισαγγελίας να προσπαθούν να αμφισβητήσουν ακόμα και αυτό».

«Δεν είχαμε καμία συναλλαγή» 

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε και η κατάθεση του Αλβανού δημοσιογράφου, ο οποίος είχε πάρει συνέντευξη από τον δεύτερο μάρτυρα κατηγορίας, αδερφό του Αρσέν Ράμα, ο οποίος σήμερα αναζητείται μεν, τον Μάιο όμως δήλωνε ότι δεν έλαβε ποτέ χρήματα από τον Μπελέρη. Εν τω μεταξύ το Ανώτατο Δικαστήριο ανοίγει έρευνα για ενδεχόμενη ψευδορκία του Ράμα.

O Αμπντούλ Ράμα είπε στον δημοσιογράφο χαρακτηριστικά: «Αυτό που έκανε ο αδερφός μου στον Φρέντι με βαραίνει και το έχω βάρος στη συνείδηση μου. Ο Μπελέρης δεν μας έδωσε ποτέ χρήματα ούτε συζητήσαμε ποτέ για εκλογές η για λίστες και θέλω να καθαρίσω την οικογένεια μου για τα όσα έκανε ο αδερφός μου».

Στην ακροαματική διαδικασία προέκυψαν νέα στοιχεία που ανάγκασαν το δικαστήριο να δεχτεί το αίτημα από την πλευρά του Φρέντι Μπελέρη να καταθέσουν οι μάρτυρες που θα ρίξουν φως σε αυτή την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ε.Ε., ΗΠΑ, ΝΑΤΟ καταδικάζουν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις σε Γερμανία και Τσεχία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ καταδικάζουν τις «κακόβουλες» ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις στη Γερμανία και τη Ρωσία. «Δεν θα ανεχθούμε κακόβουλες συμπεριφορές» διαμήνυσε ο επικε...

Βρετανία: Βαριές απώλειες για το κυβερνών κόμμα του Ρίσι Σούνακ στις τοπικές εκλογές

Βαριές απώλειες για το Συντηρητικό κόμμα του Ρίσι Σούνακ δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Μεγάλη Βρετανία, σηματοδοτώντας πιθανότατα την επώδυνη ήττα της σημ...

Φόρτωση άρθρων...