Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι

Πλανήτης

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη, τα ξημερώματα της Τρίτης, (26/03) όταν πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχασε την ισχύ του και προσέκρουσε σε πυλώνες της.

Η δύσκολη επιχείρηση της αναζήτησης των αγνοούμενων συνεχίστηκε για ώρες στα κρύα και θολά νερά κάτω από τη Francis Scott Key Bridge, ωστόσο, οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων ανεστάλησαν.

Έξι άνθρωποι που αγνοούνταν θεωρείται πλέον πως είναι νεκροί, όπως ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματικός του αμερικανικού λιμενικού σώματος. Αυτοί οι έξι πιστεύεται ότι ανήκαν σε συνεργείο που έκανε επισκευές στη γέφυρα.

Ο αντιναύαρχος Σάνον Γκίλριδ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανέφερε: «Με βάση τη διάρκεια των ερευνών που διενεργήθηκαν και τη θερμοκρασία του νερού, αυτή τη στιγμή δεν εκτιμάμε πως θα βρούμε ανθρώπους ακόμη στη ζωή».

Νωρίτερα, η Phylicia Porter, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Βαλτιμόρης, δήλωσε στον Boris Sanchez του CNN, το απόγευμα της Τρίτης, ότι ανασύρθηκε ένα πτώμα από το ποτάμι, αλλά αργότερα είπε ότι έκανε λάθος.

Είχε δώσει σήμα κινδύνου το πλοίο

Σε ατύχημα οφείλεται το τραγικό περιστατικό, καθώς ο κυβερνήτης της περιοχής είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι το πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα αφού έχασε ισχύ και χάθηκε ο έλεγχος.

Επιπλέον, το FBI, από τη μεριά του, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν την πρόσκρουση του πλοίου με τρομοκρατία, αφού, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές της περιοχής, το πλοίο είχε δώσει σήμα κινδύνου πριν προσκρούσει στη γέφυρα, γεγονός που επέτρεψε στους τοπικούς αξιωματούχους να περιορίσουν την κυκλοφορία στο σημείο, αποτρέποντας, ενδεχομένως, μια μεγάλη τραγωδία.

Η γέφυρα αναμένεται να χτιστεί πάλι, με το κόστος να ξεπερνά τα 600 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, τα έξοδα θα καλυφθούμ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...