Νέα εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός (IDF) το πρωί της Τρίτης (24/06), παρά την εκεχειρία που ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρόεδρος Τραμπ και με την οποία συμφώνησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση των IDF στο Χ, ήχησαν σειρήνες σε πολλές περιοχές στο βόρειο Ισραήλ.
Σύμφωνα με τους Times Of Israel, τουλάχιστον ένας βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύθηκε από το Ιράν κατά του Ισραήλ στην πιο πρόσφατη επίθεση, παρότι υποτίθεται ότι είχε τεθεί σε ισχύ κατάπαυση του πυρός.
Ο πύραυλος πιθανότατα αναχαιτίστηκε.
Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για πλήγματα ή τραυματισμούς.
Μάλιστα, η Διοίκηση Οπισθοφυλακής των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) ανακοίνωσε ότι οι πολίτες στο βόρειο Ισραήλ μπορούν να εξέλθουν από τα καταφύγια, μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ, δήλωσε ότι έδωσε εντολή στον ισραηλινό στρατό να «ανταποκριθεί δυναμικά στην παραβίαση της εκεχειρίας από το Ιράν με έντονες επιθέσεις εναντίον στόχων του καθεστώτος στο κέντρο της Τεχεράνης».
Από την πλευρά της Τεχεράνης, τα μέσα ενημέρωσης της χώρας αναφέρουν ότι το Ιράν διαψεύδει τις αναφορές ότι εκτόξευσε πύραυλο κατά του Ισραήλ μετά την έναρξη της εκεχειρίας.
Γαλλία: Ξανά αντιμέτωπος με το κίνδυνο της ακυβερνησίας ο Μακρόν, λόγω του συνταξιοδοτικού
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ άνοιξε το δρόμο για τις απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις