Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Κιλιτσντάρογλου: Εχουμε ακλόνητες αποδείξεις για ανάμιξη της Ρωσίας στις τουρκικές εκλογές - Τι απαντά το Κρεμλίνο

Μια ημέρα αφότου ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επιτέθηκε στη Μόσχα για διασπορά fake news, ο υποψήφιος για την προεδρεία της Τουρκίας και κύριος αντίπαλος του Ερντογάν επανέρχεται λέγοντας ότι το κόμμα του έχει ακλόνητα στοιχεία για ανάμιξη της Ρωσίας στη δημοσιοποίηση «deep fake» περιεχομένου ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής.

Ερωτηθείς για τη χθεσινή ανάρτηση του στο Twitter ο υποψήφιος πρόεδρος απάντησε στο Reuters: «Αν δεν είχαμε συγκεκριμένα στοιχεία, δεν θα είχα κάνει το tweet». Συμπλήρωσε, επίσης ότι το κόμμα του δεν επικοινώνησε με τη ρωσική πρεσβεία στην Τουρκία για το θέμα.

«Θεωρούμε απαράδεκτο να παρέμβει μια άλλη χώρα στην εκλογική διαδικασία της Τουρκίας υπέρ ενός πολιτικού κόμματος. Ήθελα να το γνωρίζει όλος ο κόσμος, γι’ αυτό έκανα αυτή την έκκληση ανοιχτά», εξήγησε.

Ταυτόχρονα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εξέφρασε τη θέση ότι θα στηρίξει τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, αν εκλεγεί πρόεδρος της Τουρκίας.

Η απάντηση του Κρεμλίνου

Το Κρεμλίνο απάντησε σήμερα, Παρασκευή, πως οι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η Ρωσία παρενέβη στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, είναι ψευδείς και επινοήθηκαν από ψεύτες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως εκείνοι που μετέφεραν τους ισχυρισμούς αυτούς στον Κιλιτσντάρογλου είναι ψεύτες και πως η Ρωσία εκτιμά πολύ τις σχέσεις της με την Τουρκία, μια χώρα «εταίρο» όπως τη χαρακτήρισε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μύδροι Νετανιάχου κατά Διεθνούς Δικαστηρίου: «Απορρίπτω τη σύγκριση με τους μακελάρηδες της Χαμάς, έχετε θράσος»

Μύδροι Νετανιάχου κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, το οποίο κατηγόρησε για αντισημιτισμό, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι το «παράλογο και...

Φόρτωση άρθρων...