Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Κιμ: Ταξιδεύει με ειδικό τρένο προς την Ρωσία – Θα συναντηθεί με τον Πούτιν

Με ειδικό τρένο φαίνεται να ταξιδεύει προς τη Ρωσία ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Ένα βορειοκορεατικό τρένο, που πιθανολογείται ότι μεταφέρει τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αναχώρησε για την Ρωσία όπου πιθανολογείται ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσαν τα νοτιοκορεατικά Μέσα Ενημέρωσης σήμερα.

Σύμφωνα με το Associated Press, επικαλούμενη άγνωστες κυβερνητικές πηγές της Νότιας Κορέας, η εφημερίδα Chosun Ilbo ανέφερε ότι το τρένο πιθανότατα αναχώρησε από την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγκγιάνγκ, το βράδυ της Κυριακής και ότι η συνάντηση Κιμ-Πούτιν είναι πιθανή ακόμη και την Τρίτη.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap και ορισμένα άλλα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν παρόμοιες αναφορές. Το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo επικαλέστηκε Ρώσους αξιωματούχους ότι ο Κιμ πιθανότατα κατευθυνόταν προς την Ρωσία με το προσωπικό του τρένο. 

Το προεδρικό γραφείο, το υπουργείο Άμυνας και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας δεν επιβεβαίωσαν αμέσως αυτές τις λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 2 Μαΐου

Γεγονότα 1335 - Ο δούκας Όθων της Αυστρίας γίνεται δούκας της Καρινθίας. 1536 - Η βασίλισσα της Αγγλίας, Άννα Μπολέυν, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται κατηγορούμενη για μοιχεία...

Φόρτωση άρθρων...