Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός – Κινέζος αξιωματούχος: «Το Πεκίνο πέτυχε προσωρινή, συλλογική ανοσία»

Πλανήτης

Το Πεκίνο πέτυχε μια «προσωρινή, συλλογική ανοσία» και η έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού φτάνει στο τέλος της, σύμφωνα με έναν Κινέζο υγειονομικό αξιωματούχο.

Ο αριθμός των κρουσμάτων εκτοξεύτηκε αφότου η Κυβέρνηση έβαλε απότομα τέλος στην πολιτική της «μηδενικής covid», τον Δεκέμβριο. Είναι δύσκολο ωστόσο να υπάρξει μια ακριβής εκτίμηση καθώς τα επίσημα στοιχεία αντικατοπτρίζουν μόνο ένα μικρό μέρους του πραγματικού αριθμού των ασθενών και των νεκρών.

Ωστόσο, ορισμένες ενδείξεις δείχνουν ότι η εξάπλωση της ασθένειας επιβραδύνεται. Σύμφωνα με τις αρχές, ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην Covid-19 μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά σχεδόν 80% σε σύγκριση με τις αρχές Ιανουαρίου.

Ο Ουάνγκ Κουανί, ο αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών του Πεκίνου, είπε σήμερα σε Κινέζους δημοσιογράφου ότι η πρωτεύουσα των 22 εκατομμυρίων κατοίκων «πέτυχε μια προσωρινή συλλογική ανοσία που την προστατεύει».

«Αυτό το κύμα των μολύνσεων έχει ήδη ξεπεράσει την κορύφωσή του και τώρα καταλαγιάζει», πρόσθεσε. Η πόλη βρίσκεται «στο στάδιο των σποραδικών μολύνσεων» και ο ιός παρουσιάζει «σχετικά χαμηλό κίνδυνο μετάδοσης», εκτίμησε ο Κουανί.

Ο αριθμός των ανθρώπων που προσήλθαν σε μεγάλα νοσοκομεία του Πεκίνου αντιμετωπίζοντας κάποια ασθένεια «τύπου γρίπης» μειώθηκε κατά 40% από τις 23 μέχρι τις 29 Ιανουαρίου, σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Beijing News που επικαλείται επίσημα στοιχεία.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 23 Απριλίου

Γεγονότα 1920: Το Εθνικό Τουρκικό Συμβούλιο υπό τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ καταλύει την κυβέρνηση του σουλτάνου Μεχμέτ ΣΤ' και δημοσίευει προσωρινό σύνταγμα. 1944: Εκλογές ...

Ρωσία: 38χρονος καταδικάστηκε σε 5 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας επειδή μίλησε κατά του πολέμου στην Ουκρανία

Ένας Ρώσος καταδικάστηκε σήμερα σε πέντε χρόνια καταναγκαστικής εργασίας στην Ρωσία με την κατηγορία της «διάδοσης ψευδών πληροφοριών» για τον ρωσικό στρατό, επειδή κατά την διάρκε...

Τουρκία: Συνελήφθησαν εργαζόμενοι σε φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης για τρομοκρατική δραστηριότητα

Οκτώ δημοσιογράφοι και τουλάχιστον εννέα Τούρκοι που εργάζονται σε φιλοκουρδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, συνελήφθησαν από τις Αρχές της Τουρκίας την Τρίτη, οι οποίοι κατηγορούνται ...

Φόρτωση άρθρων...