Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ποιες περιοχές στον πλανήτη είναι πιο ευάλωτες στην Κλιματική Αλλαγή

Κάποιες περιοχές είναι περισσότερο ευάλωτες στην Κλιματική Αλλαγή, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που δημοσιεύτηκαν και τα δημοσιεύει το Reuters. Στην Κίνα βρίσκονται οι 16 από τις 20 περιοχές του κόσμου που είναι πιο ευάλωτες στην Κλιματική Αλλαγή.

Όπως επισημαίνεται ορισμένα από τα πιο σημαντικά κέντρα παραγωγής στον κόσμο κινδυνεύουν από την άνοδο της στάθμης των υδάτων και από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Εκτός από την Κίνα, η πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ αναδείχτηκε ως η πιο ευάλωτη περιοχή. Οι ειδικοί στον κλιματικό κίνδυνο του XDI αξιολόγησαν περισσότερες από 2.600 περιοχές παγκοσμίως, χρησιμοποιώντας κλιματικά μοντέλα μαζί με μετεωρολογικά και περιβαλλοντικά δεδομένα για να εκτιμήσουν την οικονομική ζημία που θα μπορούσε να προκαλέσει η άνοδος της θερμοκρασίας έως το 2050.

Η έρευνα βασίζεται σε μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 3 βαθμούς Κελσίου (5,4 βαθμούς Φαρενάιτ) μέχρι το τέλος του αιώνα, σύμφωνα με ένα σενάριο που καταρτίστηκε από τη Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι ορισμένα από τα μηχανοστάσια της παγκόσμιας οικονομίας αντιμετωπίζουν καταστροφικούς κινδύνους, όπως η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, οι πλημμύρες ποταμών και οι πυρκαγιές, οι οποίες θα μπορούσαν επίσης να μειώσουν τις τιμές των ακινήτων και να αποτρέψουν τις επενδύσεις, δήλωσε το XDI.

Η κινεζική επαρχία Jiangsu η πιο ευάλωτη περιοχή στον κόσμο

Η κινεζική παράκτια επαρχία Jiangsu, η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό βιομηχανική και αντιπροσωπεύει το ένα δέκατο του ΑΕΠ της Κίνας, χαρακτηρίστηκε ως η πιο ευάλωτη περιοχή στον κόσμο, ακολουθούμενη από τη γειτονική Shandong και τη μεγάλη βάση παραγωγής χάλυβα Hebei. 

Η επιρρεπής στις πλημμύρες κεντρική επαρχία Henan ήταν τέταρτη. Η μετατόπιση της παγκόσμιας παραγωγής στην Ασία οδήγησε σε σημαντική αύξηση των επενδύσεων σε υποδομές σε ήδη ευάλωτες περιοχές σε όλη την Κίνα, καθιστώντας την πιο ευάλωτη στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε ο Χάμντεν.

Η περιοχή με την υψηλότερη κατάταξη εκτός Κίνας ήταν η Φλόριντα στη 10η θέση, με την Καλιφόρνια 19η, το Τέξας 20ή και τη Νέα Υόρκη 46η. Εννέα περιοχές από την Ινδία βρίσκονταν επίσης στην πρώτη 50άδα.

Ενώ το κλίμα είναι πιθανό να γίνει όλο και πιο καθοριστικό όταν πρόκειται να καθοριστεί η ροή των κεφαλαίων, μένει να δούμε αν θα αποτρέψει τις επενδύσεις σε πιο ευάλωτες περιοχές, δήλωσε ο Karl Mallon, συνιδρυτής της XDI. 

«Πρέπει να γίνουν πολλά για να διαπιστωθεί ποιες περιοχές στον κόσμο είναι δυνητικά προσαρμόσιμες και προστατευόμενες και ποιες είναι πιθανώς οι περιοχές που θα δούμε να εγκαταλείπονται εν ευθέτω χρόνω», ανέφερε ο Karl Mallon.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το Aνώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Ακύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν το 2020 για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων. Πρόκειται για μια εντυπωσι...

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων λόγω τεχνικού προβλήματος

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος. Αναστάτωση έχει προκληθεί στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, κα...

Φόρτωση άρθρων...