Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Τουρκία: Πρόστιμα και φίμωση καναλιών που επέκριναν την Κυβέρνηση στους σεισμούς (Video)

Πλανήτης

Στην Τουρκία πλέον θα επιβάλλονται πρόστιμα σε κανάλια με προφανή στόχο να μην προβάλλεται οποιαδήποτε κριτική στην Kυβέρνηση.

Επίθεση στη μέση του δρόμου δέχθηκε τηλεοπτικό συνεργείο και καλεσμένος του Halk TV, από έναν άνδρα ο οποίος απείλησε να τους χτυπήσει με σφυρί γιατί ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση.

Όμως δεν είναι μόνο οι επιθέσεις στη διάρκεια ρεπορτάζ. Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο Τουρκίας επέβαλε πρόστιμα σε τρία κανάλια (Halk TV, TELE1 και FOX TV), από 3 έως 5% των εσόδων του μηνός Ιανουαρίου, καθώς και απαγόρευση μετάδοσης συγκεκριμένων εκπομπών για πέντε ημέρες.

Οι ποινές αφορούν επικριτικά σχόλια δημοσιογράφων και προσκεκλημένων για την καθυστερημένη αντίδραση του κρατικού μηχανισμού. Ενώσεις δημοσιογράφων καταγγέλλουν την πρακτική λογοκρισίας από τις τουρκικές Αρχές και ζητούν την άρση των ποινών.

Αναστήθηκε λίγο πριν την… κηδεία του

Ο Αχμέντ αλ Αγκρίμπι ανασύρθηκε από τα ερείπια στην πόλη Αταρίμπ της βόρειας Συρίας. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και τοποθετήθηκε σε νεκροθάλαμο.

Μετά από δυο ημέρες πήγε η οικογένειά του, τον αναγνώρισε και έκανε τις διαδικασίες για την ταφή του. Όμως, ενώ τον μετέφεραν διαπίστωσαν ότι κουνιόταν μέσα στο μαύρο σάκο. Τον άνοιξαν και βρήκαν τον άνθρωπό τους ζωντανό.

Τον πήγαν πίσω στο νοσοκομείο όπου ο Αχμέντ αναρρώνει. Το δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Star δεν αναφέρει πόσες ημέρες είχε μείνει κάτω από τα χαλάσματα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Σαν σήμερα - 29 Απριλίου

Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η Μάχη του Λεβούνιου. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός νικά τους Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει α...

Φόρτωση άρθρων...