Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Κλιματική κρίση: Ακραία φαινόμενα σε ολόκληρο τον πλανήτη

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη.

Κίνα

Λεπτό προς λεπτό καταγράφει η κάμερα τις δραματικές ώρες ενός οδηγού που το αυτοκίνητό του βρίσκεται στη δίνη χειμάρρου στην Κίνα.
Το αυτοκίνητο παρασύρεται σαν ένα καρυδότσουφλο στη θάλασσα. Τότε, ο οδηγός ξεπροβάλλει από το παράθυρο και καλεί σε βοήθεια.

Προσπαθεί να κρατηθεί πάνω στο όχημα την στιγμή που τα νερά τον σκεπάζουν. Ο οδηγός κατορθώνει και ανεβαίνει στην οροφή του οχήματος.
Με ειδικά σκοινιά, διασώστες κατεβαίνουν και τον σώζουν τελευταία στιγμή πριν το αυτοκίνητο χαθεί από την ορμητική ροή του νερού.

Ολόκληρες πολιτείες βυθίζονται κάτω από τεράστιους όγκους νερού. Η μετακίνηση μέσα στις πόλεις γίνεται σχεδόν αποκλειστικά με πλωτά μέσα. Πάνω από 880.000 άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τις πλημμύρες στην επαρχία Φουγιάν, ενώ περίπου 35.000 είναι σε προσωρινά καταλύματα.

Οι διασώστες αναγκάζονται να κουβαλούν στην πλάτη τους ανήμπορους και ηλικιωμένους που είναι σε απόγνωση.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Πεκίνο. Οι τοπικές Αρχές της κινεζικής πρωτεύουσας διατηρούν την πόλη σε «κόκκινο» συναγερμό.

ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, ένα τεράστιος ανεμοστρόβιλος εμφανίστηκε στο Κολοράντο μετά από εβδομάδες υψηλών θερμοκρασιών και παρατεταμένου καύσωνα. Απότομη η αλλαγή του καιρού και στην Ουάσιγκτον.

Μετά την πρωτοφανή θερμική εισβολή, ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα που έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα.

Καναδάς

Δραματική παραμένει η κατάσταση στον Καναδά. Εδώ και μήνες οι πυρκαγιές καίνε παρθένα δάση χωρίς να μπορούν να περιοριστούν. Οι Αρχές της Βρετανικής Κολομβίας διέταξαν την εκκένωση της πόλης Οσόγιους. Απομακρύνθηκαν περίπου 7.000 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...