Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Κομισιόν: Η Ευρώπη πρέπει να υπερδιπλασιάσει την παραγωγή ενέργειας ως το 2050

Πλανήτης

Η Ευρωπαϊκή Ενωση σχεδιάζει να υπερδιπλασιάσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και να μηδενίσει τις καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050, σύμφωνα με αναλυτικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

«Θα απαιτηθούν σημαντικές αυξήσεις στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας τις επόμενες δεκαετίες, κυρίως λόγω της αυξανόμενης ηλεκτροδότησης των τομέων τελικής χρήσης», αναφέρει το έγγραφο.

Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές θα στραφούν σημαντικά στην ηλεκτρική ενέργεια αντικαθιστώντας επιβλαβή για το περιβάλλον καύσιμα και αυξάνοντας σημαντικά τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης κλπ.

Για την επίτευξη των προτεινόμενων στόχων των επιστημόνων για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σχεδιάζεται να αυξηθεί σε 5,2 χιλιάδες τεραβατώρες (TWh) έως το 2040 και σε 6,9 χιλιάδες TWh έως το 2050, σε σύγκριση με 2,9 χιλιάδες TWh το 2021, σημειώνουν αναλυτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι στόχοι αυτοί αναμένεται να επιτευχθούν μέσω της αυξημένης χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και πράσινων τεχνολογιών, καθώς εκτός από τους τελικούς καταναλωτές, θα σημειωθεί και σημαντική αύξηση στη χρήση ΑΠΕ από τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων.

Τον Ιούνιο του 2021, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε νομοθεσία που υποχρεώνει τις χώρες της ΕΕ να μειώσουν τις εκπομπές θερμοκηπίου κατά 55% έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990 και να φτάσουν στο καθαρό μηδέν έως το 2050.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παρ...

Φόρτωση άρθρων...