Σαββάτο
24 Φεβρουαρίου 2024

Κομισιόν: Υπό παραίτηση ο επικεφαλής Μεταφορών για τα δωρεάν ταξίδια στο Κατάρ

Πλανήτης

O κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα των Μεταφορών αναμένεται να παραιτηθεί μετά την απόφασή του να δεχθεί δωρεάν αεροπορικά ταξίδια προς το Κατάρ, ενώ η ομάδα του διαπραγματευόταν μια σημαντική αεροπορική συμφωνία με το κράτος του Κόλπου.

Σύμφωνα με δύο στελέχη της Επιτροπής και άλλο ένα πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα, τους οποίους επικαλείται το Politico, o Χένρικ Χολολέι θα εγκαταλείψει τη θέση του ως γενικός διευθυντής του Τμήματος Μεταφορών και θα γίνει πολιτικός σύμβουλος στο Τμήμα της Επιτροπής που είναι αρμόδιο για τις διεθνείς συνεργασίες.

Η εκτελεστική εξουσία της Ε.Ε. είχε δηλώσει προηγουμένως ότι τα ταξίδια του Χένρικ Χολολέι ήταν σύμφωνα με τους κανόνες και ότι όλες οι πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων «εξετάστηκαν προσεκτικά και αποκλείστηκαν» εκείνη τη στιγμή.

Πρόσφατα, εκπρόσωπος της Κομισιόν αποκάλυψε ότι οι κανόνες αυτοί σήμαιναν ότι ο ίδιος ο Χολολέι ήταν ο υπεύθυνος που αποφάσισε ότι τα ταξίδια του δεν δημιουργούσαν σύγκρουση συμφερόντων. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, αυτή είναι μια απόφαση που οι γενικοί διευθυντές, όπως ο Χολολέι, μπορούν να λάβουν οι ίδιοι, δήλωσε ο εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

Η Επιτροπή δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κανένα έγγραφο που να εκθέτει το σκεπτικό του Χολολέι για την απόφασή του.

Στις αρχές Μαρτίου, το Politico αποκάλυψε ότι ο Χολολέι, γενικός διευθυντής του Τμήματος Μεταφορών της Επιτροπής, πέταξε δωρεάν στην επιχειρηματική θέση της Qatar Airways εννέα φορές μεταξύ 2015 και 2021, συμπεριλαμβανομένων έξι ταξιδιών κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης περιόδου κατά την οποία καταρτιζόταν η Συνθήκη Ε.Ε. – Κατάρ για ανοιχτούς ουρανούς. Τέσσερις από αυτές τις πτήσεις πληρώθηκαν από την κυβέρνηση του Κατάρ ή από έναν όμιλο που συνδέεται με το Κατάρ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Ανοίγει και πάλι από την Κυριακή (25/2) ο πύργος του Άιφελ μετά τη λήξη της απεργίας των εργαζομένων

Ο Πύργος του Άιφελ, ο οποίος παρέμεινε κλειστός για πέντε ημέρες λόγω απεργίας, θα ανοίξει ξανά αύριο Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, έπειτα από συμφωνία μεταξύ των συνδικάτων και της εται...

Γαλλία: Ρώσοι κατάσκοποι οργάνωσαν την επιχείρηση με τα αστέρια του Δαβίδ σε κτίρια του Παρισιού

Τα αστέρια του Δαβίδ που βρέθηκαν σχεδιασμένα με σπρέι σε κτίρια στην περιοχή του Παρισιού τον περασμένο Οκτώβριο ήταν μέρος μιας επιχείρησης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας ...

Σαν σήμερα - 24 Φεβρουαρίου

Γεγονότα 391: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος Α’ απαγορεύει την ειδωλολατρία 1582: Ο Πάπας Γρηγόριος ΙΓ' ανακοινώνει το Γρηγοριανό Ημερολόγιο 1607: Πρεμιέρα του «Ορ...

Φόρτωση άρθρων...