Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Μίνι lockdown στην Πορτογαλία – Μέτρα και στη Γερμανία

Πλανήτης

Η Πορτογαλία έδωσε σήμερα Τρίτη εντολή για κλείσιμο των κλαμπ και των μπαρ και ζήτησε από τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι από τις 26 Δεκεμβρίου μέχρι τουλάχιστον τις 9 Ιανουαρίου, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η διασπορά της Covid-19 κατά την περίοδο των εορτών.

Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα ανακοίνωσε επίσης ότι θα χρειάζεται αρνητικό τεστ Covid για τη διαμονή σε ξενοδοχεία της Πορτογαλίας, ενώ πρόσθεσε ότι οι αρχές θα περιορίσουν τις υπαίθριες συγκεντρώσεις σε 10 άτομα ανά ομάδα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Γερμανία: Ως δέκα άτομα οι συναθροίσεις και με εμβολιασμένους

Επιπλέον, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας συμφώνησε σήμερα με τους ηγέτες των κρατιδίων στην επιβολή περιορισμών στις κοινωνικές επαφές, που θα ισχύουν για όλους – ακόμη και για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει – και θα ισχύουν από την επόμενη εβδομάδα.

Οι νέοι κανονισμοί, οι οποίοι θα τεθούν σε εφαρμογή «το αργότερο» στις 28 Δεκεμβρίου – στοχεύουν στο να αποτρέψουν τους πολίτες από το να διοργανώσουν μεγάλους εορτασμούς για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυστικές υπηρεσίες Βρετανίας: «Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξοπλίζουν πυραύλους Kh-101 με δεύτερη κεφαλή»

Σε μία αποκάλυψη για τη Ρωσία προχώρησαν οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών της Βρετανίας. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να τοποθ...

«Άρωμα» Κίνας πίσω από τη μεγαλύτερη απάτη στον κόσμο: Fake δίκτυο e-shop εξαπάτησε 800.000 ανθρώπους

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ φαίνεται να εξαπατήθηκαν να μοιράσουν στοιχεία καρτών και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τους από ένα τεράστιο δίκτυο π...

Φόρτωση άρθρων...