Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ο «Κράκεν» εξαπλώνεται ταχύτατα σε όλο τον πλανήτη – Το εντυπωσιακό Time Lapse

Πλανήτης

Το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, XBB.1.5, το οποίο βάφτισαν «Κράκεν», ταξιδεύει με μεγάλη ταχύτητα σε όλο τον πλανήτη και το εντυπωσιακό Time Lapse που βγήκε στη δημοσιότητα αποτυπώνει με εντυπωσιακό τρόπο την εκρηκτική εξάπλωσή του. Η υποπαραλλαγή της Όμικρον ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και απλώνεται παντού σε χρόνο μηδέν.

Η νέα απειλή του κορωνοϊού, το «Κράκεν» ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά στις στις 22 του περασμένου Οκτώβρη στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου η υποπαραλλαγή της Όμικρον έδειχνε να χτυπάει μόνο την Αμερική. Πέρασε όμως, τον Ατλαντικό και ήρθε και στην Μεγάλη Βρετανία και στην Ευρώπη και στις 29 Δεκεμβρίου έφτασε και σε σημεία της Ασίας και πήγε και ως την Αυστραλία.

Συνολικά έχει εξαπλωθεί σε 29 χώρες σε όλο τον πλανήτη, όπως φαίνεται από το Time Lapse που έφτιαξε ο Αυστραλός ειδικός οπτικοποίησης δεδομένων και ενσωμάτωσης δεδομένων, Μάικ Χάνι.

Στην Ελλάδα αυτή η υποπαραλλαγή του στελέχους Όμικρον του κορωνοϊού, δεν έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα. Οι ειδικοί θεωρούν όμως, ότι βάσει των δεδομένων, αργά ή γρήγορα θα… επισκεφθεί και τα μέρη μας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπορέλ: Ευρωπαϊκά κράτη θα αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος έως το τέλος Μαΐου

Αρκετά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος έως το τέλος Μαΐου. Ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπ...

Φόρτωση άρθρων...