Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν θα επισκεφτεί την Τουρκία

Πλανήτης

Πρόσκληση για επίσκεψη στην Αγκυρα έλαβε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν από τον Τούρκο ομόλογό του και σκοπεύει σύντομα να επισκεφθεί την τουρκική πρωτεύουσα, ανέφερε στο ρωσικό πρακτορείο Interfax σύμβουλος του Ρώσου ηγεμόνα.

Κατά τον Γιούρι Ουσάκοφ, σύμβουλο διεθνών θεμάτων του Βλ. Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα επί τουρκικού εδάφους, μετά και την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στην Τουρκίας που ανέδειξε για άλλα πέντε χρόνια πρόεδρο τον ισλαμιστή ηγέτη.

Ακόμη δεν έχει επιλεγεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την επίσκεψη, διευκρίνισε ο Γ. Ουσάκοφ.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξακολουθεί να είναι ανοιχτός σε οποιεσδήποτε επαφές για να συζητήσει την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Ο πρόεδρος Πούτιν ήταν και είναι ανοιχτός σε οποιεσδήποτε επαφές προκειμένου να συζητηθούν πιθανές λύσεις στο ουκρανικό πρόβλημα», είπε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για τη Ρωσία «το ουκρανικό πρόβλημα είναι απολύτως σαφές».

«Δεν ωρίμασε πριν από ένα χρόνο, ωρίμαζε για πολλές δεκαετίες, συνδέεται με την ασφάλεια της χώρας μας, συνδέεται με εγγυήσεις ασφάλειας για τη χώρα μας για το μέλλον, συνδέεται με την ύπαρξη ενός πιθανού αντιρωσικού κέντρου ακριβώς στα σύνορά μας, το οποίο τροφοδοτήθηκε με κάθε δυνατό τρόπο από το εξωτερικό, συνδέεται με την πρόοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, μαζί με τις στρατιωτικές υποδομές προς τα σύνορά μας και, φυσικά, αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με διαφορετικούς τρόπους», είπε ο κ. Πεσκόφ.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον ίδιο, «οποιαδήποτε πιθανή σειρά ιδεών που στοχεύουν στην επίλυση αυτού του προβλήματος και στον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης υποστηρίζονται από τον Πούτιν».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η υπουργός Εξωτερικών αδειάζει την Πρόεδρο Σιλιάνοφσκα: «Σεβόμαστε απόλυτα τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Σφοδρές αναταράξεις ακόμα και στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας έχει προκαλέσει η προκλητική δήλωση της νέας Προέδρου, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία την Κυριακή ορκίστηκε στο ό...

Συνελήφθη ο «Νo1 διακινητής» παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη: Τον κυνηγούσαν δύο χρόνια σε όλο τον κόσμο

Συνελήφθη σήμερα στο Ιράκ ένας από τους πιο διαβόητους διακινητές ανθρώπων στην Ευρώπη, υπεύθυνος για τη μεταφορά χιλιάδων παράτυπων μεταναστών προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα...

Αμετακίνητη η Σιλιάνοφσκα – «Έχω το δικαίωμα να χρησιμοποιώ το όνομα “Μακεδονία”»

«Στις δημόσιες εμφανίσεις της, η Μακεδόνας πρόεδρος έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία, ως πράξη ατομικού δικαιώματος αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού, σεβόμενη ...

Φόρτωση άρθρων...